Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 20-12-2002
persberichten vrijdagmorgen
Bert Visser 0592 383383 of 0651 - 611629

B>

Veel fietsers zonder licht

EMMEN - De politie heeft donderdagavond in het centrum van Emmen en het winkelcentrum Bargeres meer dan 20 fietsers bekeurd omdat ze zonder licht reden. Het rijden zonder voor- of achterlicht kost 14 euro. Als beide lichten niet branden is de boete 23 euro. Er zijn complete verlichtingsetjes in de handel voor zon 10 euro

Mobieltjes doelwit winkeldieven

HOOGEVEEN - De politie zoekt getuigen van een winkeldiefstal bij een telecommunicatiebedrijf aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Een groepje van vier of vijf jongens heeft donderdagmiddag even na half drie bij de Bell Company 11 dure GSM telefoons uit een vitrine gestolen. De totale waarde ligt rond de 5650 euro. Volgens de beheerder zouden de jongens er hardlopend met de buit vandoor zijn gegaan in de richting van het station. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Hoogeveen.

Paard botst op auto

SLEEN - Een 18 jarige automobilist uit Erm moest zijn poging om een vijftal losgebroken paarden af te stoppen donderdagmiddag bekopen met een beschadigde auto. Hij hielp de politie die was afgekomen op de melding dat er vijf paarden op de N381 galoppeerden in de richting Emmen. Ze renden uiteindelijk in galop Sleen binnen. De man uit Erm dacht de groep te kunnen stoppen door zijn auto midden op de weg te zetten. Een van de paarden botste op de auto. Met behulp van een paar boeren en omstanders lukte het de paarden te halsteren. Volgens een veearts had geen van de paarden nadelige gevolgen overgehouden aan het uitbreekavontuur. De eigenaar van de paarden, een 66 jarige man uit Zweeloo, heeft de paarden weer achter de omheining gezet. Tot nu toe is niet duidelijk hoe ze uit het weiland zijn ontsnapt.

Met drank achter stuur

ASSEN - De politie van Assen heeft donderdagnacht een 33 jarige automobilist uit die plaats van de weg gehaald. Bij controle bleek dat de man met ongeveer 1,5 promille alcohol achter het stuur had gezeten. s Mans rijbewijs is direct ingevorderd en hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht.

Er deugde niets van ..

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen heeft donderdagavond de bromfiets inbeslaggenomen van een 15 jarige inwoner van Hoogeveen. Hij reed over de Satellietenlaan: zonder helm; de bromfiets was niet verzekerd, hij had geen bromfietscertificaat en het verzekeringsplaatje was vals. De politie heeft de jongen thuis afgeleverd.

Auto voorverwarmen , auto weg.

RODEN - De 38 jarige eigenaar van een vrij nieuwe Renault Megane kwam lelijk op de koffie toen hij zijn auto donderdagavond om elf uur op de Heerestraat in Roden met draaiende motor voorverwarmde om de ruiten te ontdooien. Toen de man naar buiten keek was zijn auto weg. Hij had echter mazzel; tijdens de nachtsurveillance trof de politie de Megane rond vijf uur onbeschadigd aan op de Molenberg in Roden. De sleutels staken nog in het slot. De technische recherche van de politie onderzoekt de auto op eventuele sporen.

Keukeninventaris weg uit nieuwe woning

TYNAARLO - Onbekenden hebben donderdag een complete set keukeninbouwapparatuur gestolen uit een in aanbouw zijnde woning aan de Meerweg in Tynaarlo. De waarde loopt rond de 13.000 euro. Men is de woning binnengekomen na vernieling van een slot aan de achterkant van de woning.

Stappen eindigt in knokpartij

MEPPEL - De politie van Meppel heeft donderdagnacht tegen vijf uur twee inwoners (34 en 35 jaar) uit Meppel aangehouden en voorgeleid aan een hulpofficier van justitie. Het tweetal had het met elkaar aan de stok gekregen toen een 37 jarige vrouw de 34 jarige man (een ex vriend) aansprak op het feit dat hij de 250 gulden die zij hem zes jaar geleden zou hebben geleend, nog niet zou hebben terug betaald. De zaak escaleerde en ontaardde in een knokpartij. Omstanders hebben de kemphanen uit elkaar gehaald. De verwondingen vielen mee. Na verhoor mochten de mannen weer naar huis.