Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-12-2002 Heerlen; resultaten preventie fouilleringsactie (RKey; 11.00 Vrijdag, 20 december 2002

District Heerlen

Heerlen; resultaten preventieve fouilleringsactie Afgelopen donderdagavond, van 19.00 tot 03.00 uur afgelopen nacht, werd een preventieve fouilleringsactie gehouden in de Heerlense binnenstad. Daarbij werden totaal 31 wapens in beslag genomen. Er is in geen enkel geval sprake geweest van enig verzet en de ervaring was dat het publiek overwegend positief met de actie instemde met opmerkingen zoals goed dat dit gebeurt. Gezien ook de resultaten van de actie zal de politie vaker preventieve fouilleringsacties gaan houden.
Aan de actie namen totaal ongeveer 30 medewerkers deel van de Heerlense politie, Koninklijke Marechaussee en rechercheurs van de Divisie regionale recherche. Tijdens de fouilleringsactie werden totaal zon 350 mensen en 57 autos gecontroleerd. Daarbij werden 31 wapens bij personen en in gecontroleerde autos aangetroffen. De wapens werden in beslag genomen: 18 messen, 4 slagwapens, een politie-wapenstok, 3 schroevendraaiers en 5 busjes pepper-spray en 1 klauwhamer. In het kader van snelrecht was tijdens de actie de officier van justitie aanwezig die terzake de overtredingen terzake de Wet wapens en munitie terplaatse boetes oplegde van 220,-- tot 350,-- Euro. Een 22-jarige Rotterdammer / passant werd aangehouden en kreeg meteen een boete opgelegd van 220,-- Euro. Die uitte op de Bongerd zonder enige aanleiding beledigingen in de richting van politie-agenten.