Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 20 december 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man aangehouden na afsteken vuurwerk De politie hield donderdagnacht een 18-jarige man aan in zijn woning aan de Populierenlaan op verdenking van het afsteken van een vuurpijl die terechtkwam in een tegenovergelegen woning aan de Mispellaan. De bewoner van de Mispellaan werd donderdagnacht wakker toen er een vuurpijl door een slaapkamerruit van zijn woning werd geschoten. In het kamertje lag zijn logerende kleindochter te slapen. De pijl is door de ruit heen gegaan en glasscherven lagen onder andere in het kinderbedje. Ook lagen er nog smeulende resten in de slaapkamer. De baby liep geen letsel op. Onderzoek ter plekke wees uit dat het vuurwerk waarschijnlijk werd afgeschoten vanaf een tegenoverliggend flatbalkon. In de betreffende woning van de 18-jarige man werden een aantal astronauten aangetroffen. De jongeman is aangehouden en naar het bureau gebracht. Hij is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: dronken automobilist vlieg uit de bocht Een 26-jarige automobilist uit Groningen vloog donderdagavond op de Rigaweg uit de bocht en raakte een lantaarnpaal die volledig uit de grond werd gerukt. De auto kwam op de zijkant te liggen. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf en moest blazen. Hij blies een promillage van 1.45. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. Een bergingsbedrijf voerde de auto af.

Groningen: Amsterdammer na winkelrooftocht aangehouden De politie kreeg donderdagmiddag de malding dat een 49-jarige man uit Amsterdam verschillende artikelen uit een supermarkt aan de Claremaheerd had weggenomen en er met een witte auto vandoor was gegaan. Op de Albrondaheerd werd de auto getraceerd en de Amsterdammer aangehouden. In de auto bleken diverse winkelgoederen van verschillende bedrijven aanwezig. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: cameratoezicht ziet stelende snackers Medewerkers van het cameratoezicht in de binnenstad zagen twee Stadjers bij een automatiek aan de Grote Markt luikjes openbreken en snacks eruit halen. De agenten op straat werden gewaarschuwd die beide mannen, 19 en 21 jaar, konden aanhouden op basis van het doorgegeven signalement. Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: vervelende dronken man opgepakt
Een 38-jarige man uit Groningen werd donderdagnacht in de Poelestraat opgepakt omdat hij dronken was en zich vervelend gedroeg. De man werd de toegang vanwege zijn kennelijke toestand geweigerd. Hij maakte daarover veel problemen. Agenten sommeerden de man weg te gaan waarop hij de dienders aanviel. Hij werd opgepakt en ingesloten.

Groningen: straalbezopen man verwijderd uit warenhuis De politie haalde donderdagmiddag een 38-jarige Stadjer die zwaar onder invloed van drank was uit een warenhuis aan de Grote Markt. De man had een fles whisky tezamen met medicijnen ingenomen en kon niet meer op zijn benen staan. Hij werd ter ontnuchtering in de dronkemanscel gezet. De man krijgt een proces-verbaal.

Groningen / Haren: verkeerscontroles
Op de Osloweg werden donderdagochtend 220 automobilisten gecontroleerd op het dragen van de veiligheidsgordels. Acht bestuurders kregen een bon. Op de Sint Petersbrugweg waar een limiet van 50 km per uur geldt werd donderdagochtend een snelheidscontrole met de lasergun gehouden. 15 voertuigen kregen een bon. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 93 km per uur. Op de Vondellaan en de Rijkstraatweg in Haren werd donderdagochtend gecontroleerd op fietsverlichting. 11 fietsers hadden de verlichting niet in orde en kregen een boete.

Winschoten: man vernielt ruit
In de St. Vitusstraat in Winschoten heeft de politie donderdagnacht een 22-jarige zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man sprak surveillerende politiemensen aan en meldde dat hij een ruit van de woning van zus had ingeslagen. De agenten namen de man mee naar het bureau. Hij is ingesloten voor verhoor.

Veendam: man gewond na inslagen ruit
Een 17-jarige jongen uit Veendam liep donderdagavond een slagaderlijke bloeding op nadat hij een ruit van een deur van kennissen had ingeslagen. De jongeman was met zijn ouders op bezoek bij kennissen in de Fregatstraat. Tijdens het bezoek ontstond er onenigheid waarna de vader van de jongen naar huis ging. Moeder en zoon bleven achter, maar toen er opnieuw harde woorden vielen beëindigden ook zij de visite. Bij het verlaten van het huis sloeg het slachtoffer het raam van de voordeur kapot. Hij liep daarbij een hevig bloedende wond op. Thuis werd een ambulance gebeld die de jongen voor behandeling overbracht naar een ziekenhuis. De bewoonster van het pand aan de Fregatstraat overweegt aangifte.

Winschoten: snelheidscontroles
Op de Grintweg en aan de Blijhamsterweg in Winschoten heeft de politie donderdagochtend snelheidscontroles gehouden. In totaal werd van 2066 voertuigen de snelheid gemeten. Daarvan reden 263 bestuurders te snel. Op beide controle locaties is 50 km per uur toegestaan. De hoogst gemeten snelheden bedroegen 72 respectievelijk 87 km per uur.

Uithuizen: bedreiging
In zijn woning in Uithuizen heeft de politie donderdagmiddag een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van bedreiging van een 39-jarige buurtgenoot. De verdachte vernam eerder deze week bij thuiskomst van zijn werk van zijn vrouw dat er tijdens zijn afwezigheid ruzie was geweest tussen zijn vrouw en de vriendin van het slachtoffer. Donderdagmiddag volgde opnieuw telefonisch contact tussen beide gezinnen die opnieuw uitmondde in scheldpartijen. Hierop meldde de verdachte zich bij de woning van de buurtgenoot. Daarbij zou hij gedreigd hebben met een vuurwapen. De politie werd gebeld en hield de verdachte in zijn woning aan. De man werd meegenomen naar het bureau. Bij het politieonderzoek werd geen vuurwapen gevonden. De verdachte is na verhoor heengezonden. Nader onderzoek, ook naar de toedracht van de ruzies, volgt.

Scheemda: auto over de kop
Een 51-jarige vrouw uit Beerta verloor donderdagmiddag op de A7 de controle over de bestelauto waarin ze reed. Met de bestelwagen trok ze een aanhangwagen geladen met karton. Ter hoogte van Scheemda begon de aanhangwagen te slingeren tengevolge waarvan de vrouw de macht over het stuur verloor. Enige stuurcorrecties mochten niet baten en de combinatie schaarde en draaide 180 graden en botste, met de voorzijde tegen de rijrichting in, tegen de vangrail. De aanhangwagen sloeg over de kop en lading belandde op de weg. De bestuurster bleef ongedeerd. De A7 is enige tijd voor het verkeer afgesloten geweest om aanhangwagen en lading te bergen. De auto kon op eigen kracht verder. Tegen de bestuurster is proces-verbaal opgemaakt omdat de aanhanger ruim 1000 kilo bleek te zijn overbeladen. Vermoedelijk is dat ook de oorzaak van het onbestuurbaar worden van de wagen met aanhanger.

Hoogezand: inbraak
Donderdagnacht werd ingebroken in een kledingzaak aan Gorecht Oost in Hoogezand. De daders kwamen de zaak binnen door een glazen deur te vernielen. Uit de winkel werden diverse kledingstukken gestolen met een waarde van enkele duizenden euros. De politie stelt een nader onderzoek in.

Pasop: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan Pasop is donderdagmorgen een 49-jarige man uit Tolbert gewond geraakt. De man had een brief gepost en reed daarna met zijn auto bij de brievenbus weg. Waarschijnlijk heeft hij daarbij een achteropkomende auto, bestuurd door een 26-jarige man uit de gemeente Leek, over het hoofd gezien. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer nekletsel opliep. Hij is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten beschadigd.

Delfzijl/Uithuizen: automobilisten onder invloed Wegens rijden onder invloed heeft de politie donderdagmiddag op de Hogelandsterweg in Delfzijl een 48-jarige automobilist uit Delfzijl aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken (1.32 promille) Om dezelfde reden hield de politie donderdagmorgen in de Hoofdstraat in Uithuizen een 72-jarige automobilist uit Delfzijl aan. Bij hem werd 1.00 promille gemeten. Beide Delfzijlsters zijn na verhoor heengezonden. Ze kregen allebei een dagvaarding uitgereikt.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)