Korps: Groningen, plaats: Winschoten 20-12-2002 Parkeerperikelen in centrum Winschoten Vrijdag 20 december 2002

Ondanks waarschuwingen en bonnen veel foutparkeerders

De met de herstructurering van het centrum in Winschoten gepaard gaande nieuwe herinrichting van parkeerplaatsen levert de laatste weken de nodige kopzorg op voor de parkeerpolitie. De problemen met het nieuwe parkeerbeleid doet zich met name voor op en rond de Venne. Na de nieuwe inrichting mag in het centrum van Winschoten alleen nog maar geparkeerd worden in de daarvoor bestemde parkeervakken. Het plaatsen van twee extra borden waarop mensen attent gemaakt worden dat men binnen de vakken dient te parkeren levert nog niet direct het gewenste resultaat op. Voertuigen die buiten de vakken staan geparkeerd krijgen een boete van 40 euro.

Vier weken geleden begon de parkeerpolitie met het handhaven van het nieuwe parkeerregime. De eerste twee weken werden tussen de 300 en 400 waarschuwingen uitgedeeld voor foutief geparkeerde voertuigen. Na deze twee weken zijn er bonnen uitgedeeld. De oogst van twee weken handhaving ligt op zon 200 bonnen.

De parkeerpolitie hoopt dat de bezoekers van het centrum zich spoedig aan de nieuwe parkeerregels gaan houden zodat er niet zoveel geverbaliseerd hoeft te worden. Elke overtreder kan het boetegeld vast beter besteden. Er zijn weliswaar minder parkeervakken dan voorheen maar met name door de nieuwe parkeergarage is er voldoende parkeerruimte in de binnenstad van Winschoten. De handhaving van het parkeerbeleid zal de komende weken strikt blijven. Een gewaarschuwde parkeerder telt voor twee!

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (loaal tarief)