Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 20-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhoudingen
DRONTEN De politie hield donderdagavond een 37-jarige man uit Dronten aan bij een winkel op de Noord. Na een melding dat iemand winkelpersoneel bedreigde, ging de politie ter plaatse. De agenten zagen de verdachte die voldeed aan het signalement buiten voor de winkel, en hielden deze aan. Daarbij gedroeg hij zich recalcitrant en viel de politie aan. Een agent liep armletsel op. De verwarde verdachte is onder controle gebracht en geboeid overgebracht naar het bureau. Deze is ter ontnuchtering ingesloten. De reden van de bedreiging is nog niet duidelijk. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

ALMERE Een 32-jarige man uit Almere is donderdagavond aangehouden op verdenking van het slaan van een 19-jarige jongen. De politie kreeg een melding van een ruzie op het Busplein. Toen de agenten ter plaatse waren, zagen zij een man (19 jaar uit Almere) met gezichtsletsel. De 19-jarige is voor behandeling per GGD-ambulance naar het Flevoziekenhuis gebracht. Volgens de verklaring had de 32-jarige hem geslagen. De 32-jarige is in de bus aangehouden, verhoord op het bureau en heengezonden. Vermoedelijk aanleiding was onenigheid bij het instappen in de bus. Proces-verbaal wordt opgemaakt. EMMELOORD Een 35-jarige automobilist uit Emmeloord is donderdagnacht op de Warderhof aangehouden voor het rijden onder invloed. Op het bureau was het resultaat van zijn ademanalyse 1,81 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. De bestuurder is met een rijverbod van 9 uur heengezonden.

Aanrijdingen
ALMERE Een auto van een 50-jarige bestuurder uit Almere is donderdagavond op de Veluwedreef (richting stad) op zijn kop terechtgekomen. De politie leidde het verkeer in goede banen. De GGD bracht de man met onbekend letsel naar het Flevoziekenhuis. Daar is een bloedproef afgenomen, omdat de politie vermoedde dat de man onder invloed had gereden. Volgens getuigen was de auto in de berm geraakt, tegen de brugrailing terechtgekomen en over de kop geslagen. ALMERE Op een bevoren sloot bij de Paradijsvogelweg/Kievitweg stond donderdagochtend een auto. Dat zagen agenten na een melding. Er was geen bestuurder bij. De politie hielp het sleepbedrijf de auto van het ijs afhalen. De politie vermoedt dat het om een gestolen auto gaat en heeft deze voor nader onderzoek in beslag genomen. SWIFTERBANT Een 72-jarige automobilist uit Dronten is donderdagavond met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis gebracht. Hij was betrokken bij een aanrijding met een vrachtwagen (48-jarige chauffeur uit Duitsland) op de Dronterringweg. Volgens de verklaringen reed de automobilist op de voorrangsweg Dronterringweg richting Dronten en de vrachtwagenachauffeur reed op de Biddingweg richting de Kolk. Op de kruising botsten de twee. De verkeersongevallendienst van de politie deed ter plaats onderzoek.

Gewond
URK Een 31-jarige vrouw uit Urk liep donderdagmiddag hoofdletsel op en is naar de huisarts gebracht. De politie heeft de verklaringen opgenomen: De vrouw was met haar hoofd tegen de achterklep van haar auto gelopen.

EMMELOORD Een 27-jarige vrouw uit Emmeloord liep donderdagmiddag hoofdletsel op, nadat zij van haar fiets op de Lange Dreef gevallen was. Surveillerende agenten zagen de fietster liggen en verleenden hulp. Zij is ter controle per GGD-ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeerscontrole
ALMERE Op de Oorweg is donderdagmiddag van 17:30 tot ongeveer 21:30 uur een grote verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 100 autos gecontroleerd. De agenten deelden 59 boetes uit. Daarvan waren er 20 voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs en 13 voor het niet in orde hebben van de lichten. Verder werd bekeurd voor andere zaken zoals het niet bij zich hebben van een kentekenbewijs, geen APK en geen gordel om.

Verkeerscontrole
EMMELOORD Na klachten over het overtreden van een inrijverbod, hield de politie donderdagochtend een verkeerscontrole op de Duizendknoopstraat. De politie constateerde geen enkele overtreding.