Praktijkonderzoek Veehouderij

JUMPEX-onderzoek

Webbericht

Woensdag 11 december hebben de paarden van het JUMPEX onderzoek alweer hun tweede officiële wedstrijd gesprongen. Ondanks de kou en de kerstversiering lieten zij zich weer van hun beste kant zien.

De tweede fase van het JUMPEX onderzoek, dat in februari 2002 in Deurne van start is gegaan, zal aan het begin van de zomer van 2003 afgerond worden. De paarden worden dan geveild. Meer informatie hierover zal te zijner tijd ook op deze website te vinden zijn.

Het JUMPEX onderzoek, waarbij de eerste fase in 1998 gestart is, is erop gericht om criteria te vinden die de praktische trainings- en selectiemogelijkheden van springpaarden kunnen verbeteren. Dit onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht, onderzoekers van het ID-Lelystad en van het Praktijkonderzoek Veehouderij. Eén van de aspecten die onderzocht is, is het karakter of persoonlijkheid van deze paarden. De resultaten hiervan zijn terug te vinden in het proefschrift `Horsonality' van Kathalijne Visser. Dit proefschrift kunt u bestellen bij het Praktijkonderzoek Veehouderij.


---

© Praktijkonderzoek Veehouderij - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 20-12-2002 09:00.