Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

In februari overleg over Aalmarktplan

Publicatiedatum: 20 december 2002

In februari zullen B en W en de projectgroep Nieuw Aalmarktplan met elkaar overleggen over het plan dat door de groep is opgesteld voor de ontwikkeling van het Aalmarktgebied. Dat overleg heeft tot doel om overeenstemming te bereiken over het plan dat het stadshart nieuw leven moet inblazen.

Dit blijkt uit het besluit dat het college van B en W op 9 december heeft genomen. Dat besluit behelst een plan de campagne tot het moment dat uiteindelijk de gemeenteraad een eindoordeel velt. Volgens planning zal de raad dat op 1 juli doen.

Eind oktober heeft de Projectgroep Nieuw Aalmarktplan een plan voor het Aalmarktgebied aangeboden. Deze groep, die bestaat uit 20 mensen uit diverse geledingen van de Leidse maatschappij, had in april deze taak van B en W gekregen. Tot februari gaan B en W studeren op dat plan. Vooral de economische en financiële gevolgen zullen in beeld worden gebracht. Belangrijke vragen moeten worden beantwoord, zoals "zal het winkelend publiek de nieuwe winkels aan de Aalmarkt kunnen vinden?", "willen goede winkels zich daar wel vestigen?", en "wat kost het de gemeente?".

B en W willen ook de mening over het plan horen van V&D, projectontwikkelaar MAB, de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit en de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. Ook de hele stad krijgt in het voorjaar de gelegenheid zijn zegje te doen. Op grond van al deze standpunten zal de gemeenteraad deze zomer een besluit nemen over het (stadsvernieuwings)plan.

Deze pagina is gewijzigd op 19-12-2002