Gemeente Leiden


Het Warenhuis verbetert bereikbaarheid

Publicatiedatum: 20 december 2002

Om de telefonische bereikbaarheid van kringloopbedrijf Het Warenhuis te verbeteren wordt in januari 2003 de `centrale' uitgebreid met een systeem waarbij de beller verschillende keuzes kan maken. Ook kan men voortaan bij een wachttijd direct een boodschap inspreken. De receptie belt dan terug.

MILIEU EN BEHEER - Kringloopbedrijf Het Warenhuis is een onderdeel van de Gevulei waarin de gemeenten Alkemade, Oegstgeest, Leiderdorp, Leiden, Sassenheim, Warmond en Zoeterwoude deelnemen.

In deze gemeenten worden goederen opgehaald die nog verkoopbaar zijn en die anders mogelijk bij het grofvuil waren beland. Voor de deelnemende gemeenten haalt het kringloopbedrijf het afgedankt wit- en bruingoed op, direct aan huis of via de gemeentedepots. Jaarlijks worden op 12.000 adressen goederen opgehaald.

Wie goederen in de aanbieding heeft kan Het Warenhuis bellen, maar soms is het kringloopbedrijf moeilijk bereikbaar. Dit wordt veelal veroorzaakt door pieken in het bellen. Zo komt het regelmatig voor dat alle tien lijnen bezet zijn. Ook zijn medewerkers relatief veel tijd kwijt bij het accepteren van goederen, omdat alle artikelen afzonderlijk worden geregistreerd.

Om de acceptatie van nieuwe goederen te verbeteren wordt daarom in januari 2003 de telefonische acceptatie uitgebreid met een nieuw belsysteem. Op deze wijze hoopt Het Warenhuis de service naar de klant te verbeteren. Ook komen er speciale tijden voor de acceptatie van goederen: maandag t/m vrijdag van 9.30 - 12.00 en van 13.00 - 15.30 uur.

Wit- en bruingoed

Ook verdwijnt er nog te veel wit- en bruingoed bij het huisvuil of grofvuil, constateert het kringloopbedrijf. Zo wordt er jaarlijks over de hele linie meer materiaal ingeleverd, maar vooral klein wit- en bruingoed blijven sterk achter.

Groot witgoed (onder meer koelkasten, fornuizen, wasmachines) haalt het kringloopbedrijf gratis op. Klein wit- en bruingoed en computers (dus eigenlijk alles waar een stekker aan zit en wat in een kofferbak past) moet men zelf inleveren op het plaatselijke gemeentedepot of bij het kringloopbedrijf.

Kleding

De vraag naar kleding in Het Warenhuis is groot en het aanbod klein. Soms moet het kringloopbedrijf zelfs kleding inkopen bij een ander kringloopbedrijf. Dat komt omdat Het Warenhuis niet beschikt over zogenaamde kledingbakken in de stad. Ook voor het inleveren van kleding kan men dus terecht bij Het Warenhuis.

Openingstijden

Het Warenhuis is gevestigd aan de Willem Barentszstraat 12. Openingstijden: maandag van 12.00 - 17.00 uur; dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur; zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. Telefoon: 071 5240060. Vrijdag 20, dinsdag 24, en dinsdag 31 december is Het Warenhuis om 15.00 uur gesloten.

Deze pagina is gewijzigd op 19-12-2002