HERTZ AUTOVERHUUR

Hertz viert 40 jarig jubileum in Nederland

Hertz, 's werelds eerste autoverhuur maatschappij, viert haar veertig jarig bestaan van Hertz in Nederland.

De geschiedenis van Hertz begon 80 jaar geleden in Amerika, toen Walter L. Jacobs (22 jaar), het allereerste autoverhuurbedrijf in de wereld startte. Zijn vloot bestond uit 12 gebruikte Fords, Model T. Het bedrijf was een groot succes en spreidde zich al snel uit over heel Amerika. De uitbreiding bereikte Europa in 1950, toen Hertz haar vestiging in Parijs opende.

Hertz begon in Nederland in juli 1962, vanuit Amsterdam.

Ruud Kroeze was de eerste Station Manager voor Hertz in Amsterdam en blikt terug op Hertz in de vroege jaren: 'De eerste Hertz vestiging in Amsterdam was oorspronkelijk een garage en was eigendom van mijn vader. Toen Hertz de vergunning overnam om hier hun eerste locatie te openen hebben ze mij gevraagd als Station Manager. Vol trots had ik deze functie geaccepteerd! De vloot bestond toen uit 50 auto's, waaronder de Ford Anglia en de Volkswagen Kever.'

Om deze gelegenheid te vieren heeft Hertz een 40 jarig jubileum magazine uitgegeven. Dit magazine staat boordevol informatie over de geschiedenis van Hertz in Nederland en wereldwijd. En daarnaast veel informatie over innovaties door de jaren heen. Het magazine is gratis af te halen bij elke Hertz vestiging.

Hertz is de eerste en grootste autoverhuurder ter wereld en opereert vanuit meer dan 7.000 locaties in meer dan 150 landen.

20 dec 02 12:07