Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Begroting 2003: burger beter aan bod

Onder het motto "burger beter aan bod", heeft het dagelijks bestuur een begroting gepresenteerd waarin wordt voorgesteld op grote schaal te investeren in de dienstverlening aan de bewoners, onderhoud van schoolgebouwen en behoud van het groen in het stadsdeel.

26 november 2002

In de begroting 2003 is ruim 4,5 miljoen euro beschikbaar voor nieuw beleid.

De politieke partijen dienden een record aan moties en amendementen, in totaal zestig stuks. Negentien moties zijn aangenomen. Een van de meest opvallende moties kwam van de Partij van de Arbeid om de subsidie voor het Huurteam ZuiderAmstel alsnog grotendeels toe te kennen. Deze motie is unaniem aangenomen, daarmee is het huurteam verzekerd van 70.000 euro subsidie voor 2003. Verder is de motie van GroenLinks, waarin verzocht werd om 40.000 euro extra incidentele subsidie voor het Wijkopbouworgaan Rivierenbuurt beschikbaar te stellen, aangenomen. Over het ZuiderAmstelmagazine is positief beslist. Het bewonersblad zal in 2003 zes keer verschijnen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de wens van bewoners om regelmatiger en actueler nieuws over het stadsdeel te ontvangen.

Extra aandacht
"Burger beter aan bod", betekent dat er geïnvesteerd moet worden in de organisatie om de bewoners in de toekomst zoveel mogelijk te bedienen vanuit één loket. De vraag van inwoners en andere belanghebbenden naar de diensten van het stadsdeel staat in de organisatie centraal. Daarom dient het aanbod aangepast te zijn aan de wensen van onze klanten, zowel intern als extern. Het voorstel van enkele fracties tot heropening van Burgerzaken in het kantoor op Zwaansvliet is niet aangenomen. Wel is een motie van de Vereniging de Rivierenbuurt / Buitenveldert gehonoreerd om de rijtijden van de buurtbus uit te breiden. Hiermee zijn ouderen die niet zelfstandig naar het loket Burgerzaken op het President Kennedyplantsoen kunnen komen, verzekerd van vervoer.

* Enkele andere begrotingsitems Het project Buurt in Beweging wordt voortgezet. Met kleinschalig onderhoud en diverse (groen)projecten worden verbeteringen doorgevoerd.

* Controle van schoolgebouwen op brandveiligheid krijgt prioriteit in 2003.

* Kinderdagverblijven zullen in 2003 extra gecontroleerd worden of de voorschriften worden nageleefd.

* Voor het onderhoud groen is ruim 700.000 euro gereserveerd in 2003.