Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 20-12-2002
1e Persbericht van vrijdag 20 december 2002

Berichten uit de regio

Geldrop: Onder invloed verlaten plaats ongeval
Donderdagavond om 19.55 uur is op Hoog Geldrop een 21-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor op de Langstraat een aanrijding te hebben veroorzaakt waarbij een geparkeerd staande auto schade opliep. Bij controle bleek hij onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0.95 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Auto-inbrekers aangehouden
Gisterenavond om 19.40 uur zijn op de DS Theodor Fliednerstraat twee Eindhovenaren aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de mannen op de Onze Lieve Vrouwestraat in autos aan het inbreken waren. Kort hierop betrapte de politie ze bij een auto op de DS Theodor Fliednerstraat die verse braakschade vertoonde. Een van de verdachten reed op een fiets die in Veldhoven gestolen was. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. Het gereedschap wat in hun bezit was, en de gestolen fiets, zijn voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Nuenen: Inbraak in een woning
Gisteren tussen 17.00 uur en 21.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Jonker Florislaan. Men kwam de woning binnen door vernieling van de voordeur, Uit de woning zijn een zonnehemel, fotocamera en een filmcamera weggenomen.

Budel: Aanrijding met gewonden
Op de kruising Sportlaan Grootschoterweg zijn gisterenavond omstreeks 20.20 uur een bromfiets bestuurder en zijn duopassagier gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De 16-jarige bromfietser uit Maarheeze reed over de Grootschoterweg in de richting Budel. Voor hem in dezelfde richting reed een personenauto bestuurd door een 37-jarige inwoner van Hamont Achel (B). De bestuurder van de auto sloeg linksaf maar werd op dat moment links ingehaald door de bromfietser. Bij de aanrijding raakten de bromfietsbestuurder gewond aan zijn gezicht. De 18-jarige duopassagier liep een verwonding aan zijn rechterbeen op. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Onder invloed
Op de A67 is donderdagavond om 21.32 uur een 49-jarige automobilist uit Nuenen door collegas van de Douane aangehouden. De man had met zijn auto de hele weg nodig. Bij onderzoek bleek dat de man gedronken had. Hij is overgedragen aan de politie en naar het bureau gebracht. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,55 promillage aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Hennepkwekerij in een woning aangetroffen In een woning aan de Zeeltstraat trof de brandweer gisterenavond omstreeks 22.15 uur, een hennepkwekerij aan. Zij waren te hulp geroepen vanwege grote wateroverlast. Ter plaatse werd om 23.25 uur de 33-jarige hoofdbewoner aangehouden. In de woning stonden 582 hennepplanten die onmiddellijk, met de apparatuur, inbeslag zijn genomen en afgevoerd. In vier woningen werd flinke waterschade geconstateerd. De stroom werd illegaal afgetapt. De verdachte is voor onderzoek ingesloten.

Best: Onder invloed
Een 44-jarige automobilist uit Eindhoven is donderdagavond om 23.05 uur op de Oude Rijksweg aangehouden. De man bleek gedronken te hebben, de ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,25 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Helmond: Aanhouding inbreker
Een politieman in burger die donderdagavond omstreeks 23.30 uur, in zijn vrije tijd liep te wandelen in de omgeving van de Geysendorfferstraat hoorde plotseling glasgerinkel. Toen hij ging kijken zag hij juist een man een tree bier uit een kapotgeslagen winkelraam wegnemen. Na een korte achtervolging kon de verdachte om 23,35 uur op de Fokkerlaan worden aangehouden. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De tree bier is inbeslaggenomen.

Geldrop: Onder invloed
Vrijdagmorgen om 00.38 uur is op de Dommeldalseweg een 29-jarige automobilist uit Mierlo aangehouden. De man was kort ervoor nabij de brug over de Dommel tegen een lantaarnpaal gereden. Hij bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim
1,55 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding drugsdealer
Vanmorgen om 01.10 uur is op de Kerkstraat een 31-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Bij controle bleek dat de verdachte een zakje met 10 bolletjes cocaïne in zijn mond had verstopt. Hij is overgebracht naar het bureau voor onderzoek ingesloten. De drugs zijn inbeslaggenomen.