Ingezonden persbericht

Persbericht

ttec Computers introduceert nieuwe producten en technologieën: tweede generatie LTO Ultrium, 2 GB Fiber Channel RAID-systeem, IDE NAS-oplossing en 8-poorts switch

Tuebingen/Nijmegen -- 20 december 2002 - ttec Computers B.V., Nederlandse dochteronderneming van de Duitse IT-leverancier transtec AG, kondigt onder andere de tweede generatie LTO Ultrium aan: de transtec 7600 back-upsystemen. Deze productenreeks omvat subsystemen voor de gegevensback-up van servers. Ze zijn uitgerust met de nieuwste LTO Ultrium tapedrives die een capaciteit hebben van maximaal 400 GB en een transfersnelheid van maximaal 60 GB per uur. Klanten besparen hiermee aanzienlijk veel tijd op de back-up en restore van hun gegevens.

De sterke marktpositie van de open standaard LTO Ultrium in het hogere marktsegment wordt nogmaals onderstreept door de 88 % hogere performance en de 25 % grotere capaciteit in vergelijking met concurrerende producten. Klanten kunnen hun bestaande LTO Ultrium media blijven gebruiken, want de lees- en schrijfmogelijkheden van LTO-2 zijn geschikt om ook met de eerste generatie te werken. LTO (Linear Tape Open) is ontwikkeld door IBM, Seagate en HP. Het is een onafhankelijke, open back-upstandaard voor zowel libraries- als afzonderlijke systeemoplossingen.

De transtec 7600 systemen hebben een driejaar geldende garantie. De levering van een volledige versie is inclusief de 'NetVault Server Edition' back-upsoftware, een gegevens- en cleaning-tape, SCSI-kabel, installatiekit (voor interne systemen) en handleiding.
Optioneel is een speciale omruilservice voor een periode van drie jaar. Deze nieuwe systemen zijn intern of extern beschikbaar voor Microsoft Windows, Linux, Solaris en HP-UX servers. De prijs voor de externe versie: 4790 Euro (exl. BTW).

transtec 5600: 2 Gbit Fiber Channel RAID-Systeem
Gelijktijdig introduceert ttec Computers een zeer compact RAID-systeem met een hoge performance. Dit systeem is geschikt als de basis voor 'high-available' Storage Area NetWorks (SAN) oplossingen, maar is ook als 'direct attached' RAID-systeem te gebruiken. Het 19-inch systeem is slechts 4 units hoog en biedt een capaciteit van meer dan 2 TB. Het is uit te breiden met boxes van 3 units hoog die ieder een capaciteit hebben van 2 TB. Het RAID-systeem werkt met 2 controllers die de gegevens en taken delen. Wanneer een controller uitvalt, voert de andere het werk verder uit, zonder dat daarbij gegevens verloren gaan. Ook alle units voor energievoorziening en ventilatie zijn redundant, waardoor het systeem bij eventuele storingen door kan blijven draaien. Door een geïntegreerde 4-poorts hub zijn maximaal 4 servers direct met elkaar te verbinden, zonder een extra switch. Het systeem wordt bestuurd via een webbrowser met directe toegang tot het systeem. De prijs voor producten met 2 TB: 58900 Euro (exl BTW).

transtec Zaratustra: IDE-gebaseerde NAS-oplossing met 1 TB ttec Computers brengt voor het eerst een IDE-gebaseerd systeem met 1 TB opslagcapaciteit op de markt als nieuw product in de Zaratustra productenreeks. Het zeer platte rackmount systeem (één unit) heeft 4 harde schijven van elk 250 GB die erg makkelijk toegankelijk zijn. Ze zijn te configureren als RAID niveau 0, 1 of 5. De file-server kan worden geïntegreerd in gecombineerde Windows/Unix/Linux netwerken en is via een webbrowser centraal configureren. De performance is aanzienlijk verhoogd, want in tegenstelling tot de standaard 10/100 MB ondersteunt deze nieuwe oplossing 1 GB Ethernet. De transtec NAS-oplossing is in minder dan 15 minuten te installeren, zonder dat het netwerk uitvalt. De prijs: 3690 Euro (exl BTW).

Switch transtec 9000
De transtec 9000 is het eerste product dat ttec Computers introduceert in haar nieuwe netwerkserie. De oude serie zal stapsgewijs worden vervangen door nieuwe innovatieve producten. Dit transtec 9000 model zet nieuwe benchmarks neer in het 'instap' segment. In een tweede fase worden meer nieuwe producten geïntroduceerd, met name in de GB Ethernet reeks. De transtec 9000 staat voor een eenvoudige 8-poorts switch, vooral geschikt voor het verbinden van kleine werkgroepen. De switch zorgt ervoor dat gegevens binnen een werkgroep (de via een netwerk verbonden locaties) kunnen worden gedeeld. De prijs: 40 Euro (exl. BTW).

Over ttec Computers B.V.
ttec is de Nederlandse dochteronderneming van transtec AG. Het Duitse beursgenoteerde transtec AG levert op maat gemaakte IT-systemen, computer- en storage-oplossingen, netwerk- en randapparatuur. De organisatie is sinds 1980 actief op de markt en richt zich op de business-to-business sector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Tuebingen, Duitsland, en er zijn vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Zwitserland, Nederland en Oostenrijk. Alle producten kunnen via het internet geconfigureerd en besteld worden. Bij transtec AG zijn in totaal 300 medewerkers werkzaam en de omzet in 2001 bedroeg circa 150 miljoen Euro.



Ingezonden persbericht