Politie Gelderland-Midden

Arnhem, inbreker overlopen
Publicatiedatum: 20-12-2002

Gewekt door gestommel in huis en vervolgens een vreemde in huis zien lopen met een brandende zaklantaarn. Dat overkwam een 30-jarige bewoonster van een huis aan de Wilhelminastraat in Arnhem donderdagnacht omstreeks drie uur. De vrouw belde de politie vanuit de slaapkamer en bleef de komst van de agenten daar afwachten. Intussen hoorde zij de vreemde haar huis weer verlaten en zag zij via het raam de inbreker het pad naast haar woning aflopen. Ze keek hem daarbij recht in de ogen. Agenten hebben nog tevergeefs in de omgeving gezocht. De inbreker had kansgezien weg te komen met een laptop, een camera en autosleutels. Via een openstaand raam was hij de woning ingeklommen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, aanhoudingen na vechtpartij
Publicatiedatum: 20-12-2002

De politie heeft donderdagnacht twee mannen aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een vechtpartij op de Varkensstraat in Arnhem. Het gaat om een 23-jarige Engelsman en een 21-jarige man uit Polen. Surveillerende agenten werden omstreeks twee uur `s nachts door voorbijgangers gewezen op een vechtpartij op de Varkensstraat en troffen daar een gewonde man aan. Het slachtoffer, een 35-jarige man uit Elst, bleek tengevolge van de vechtpartij enkele snijwonden te hebben opgelopen en werd per ambulance overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis. Op aanwijzing van getuigen werd de man uit Polen als verdachte aangehouden. De tweede verdachte werd eveneens op aanwijzing van getuigen en na een korte achtervolging in de nabijheid aangehouden. De toedracht van de vechtpartij wordt nog onderzocht. Het verdachte tweetal is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, dronken bestuurster door omstanders tegengehouden Publicatiedatum: 20-12-2002

Een 44-jarige vrouw uit Arnhem die donderdagmiddag in de Kronenburggarage in haar woonplaats in beschonken toestand in haar auto wilde gaan rijden is door omstanders daarvan weerhouden. Voorbijgangers zagen haar in de auto zitten, kennelijk op zoek naar de contactsleutels. Naast haar in de auto lag een aangebroken fles sterke drank. Toen gewaarschuwde agenten terplaatse aankwamen constateerden zij overmatig drankgebruik. De vrouw kreeg een rijverbod van 24 uur uitgereikt en werd later aan haar echtgenoot overgedragen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ede, rectificatie bericht oplichter aangehouden Publicatiedatum: 20-12-2002

In een eerder vandaag verschenen bericht over een aanhouding bij een poging tot oplichting in Wageningen is een fout geslopen. Abusievelijk is vermeld dat dit feit plaatsvond in Wageningen, maar dit moet in Ede zijn. Hieronder volgt de juiste weergave, met excuses voor het ongemak:

Een 19-jarige man uit Wageningen is donderdagmiddag door de politie op het Hof van Gelderland in Ede aangehouden op verdenking van poging tot oplichting. De man probeerde met een vals paspoort een contract af te sluiten bij een winkel ter verkrijging van goederen. De verkoopster kreeg argwaan en waarschuwde de politie. Die kon de man bij het verlaten van de winkel aanhouden. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606