Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-12-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 13.45 u) Vrijdag, 20 december 2002

District Sittard

Sittard-Geleen; rijbewijzen ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Middenweg in Sittard van een 25-jarige automobilist uit Sittard-Geleen bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man tussen de 1,3 en 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. Ook het rijbewijs van een 30-jarige man uit Sittard-Geleen werd door de politie ingevorderd. De man wordt ervan verdacht afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht onder invloed zijn auto te hebben bestuurd. Ademanalyse wees uit dat de man tussen de 1,5 en 1,6 promille alcohol in zijn bloed had.
Overigens werd een 35-jarige automobilist uit Sittard-Geleen bekeurd met een boete van honderdnegentig Euro. Bij controle afgelopen nacht niet ver van zijn huisadres in Sittard bleek hij onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse; tussen 0,6 en 0,7 promille alchol in zijn bloed.

Sittard-Geleen; aangehouden
Afgelopen donderdagmiddag zag de politie op een parkeerplaats aan de Walramstraat in Sittard dat er in een geparkeerd bestelauto was ingebroken waarbij een raampje was ingeslagen. Door omstanders werd de politie op het spoor gezet van de mogelijke dader en de politie reed hem dan ook meteen achterna. Even verderop wist de politie hem al snel te achterhalen en aan te houden. De verdachte, een 21-jarige jongeman uit Sittard-Geleen werd overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft de auto-inbraak bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Sittard-Geleen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdag een radar snelheidscontrole gehouden op de Kampstraat, Spaubeeklaan en op de Beekstraat in Geleen. Totaal controleerde de politie daarbij 2.479 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 262 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid (op alledrie controlelocaties geldend maximum van 50 km p/u) hebben overtreden. Een aantal werd ter plaatse bekeurd en een aantal krijgt de bekeuring thuis gestuurd.

Susteren; in greppel
Een 61-jarige automobilist uit Lanaken (B) raakte afgelopen donderdagavond op de autosnelweg A2, ter hoogte van de afslag Roosteren van de weg en belandde met zijn auto in de greppel. Bleek dat de Belg onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen de 1,4 en 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.