Gemeente Westerveld

20-12-2002
Financiële steun voor Oens huus

Het college heeft besloten om de verbouw van Oens Huus in Wapse financieel te ondersteunen. Het college zal de raad voorstellen de Stichting Dorpshuis Oens Huus een investeringssubsidie van ⬠25.000,- te verstrekken op grond van de Algemene Subsidieverordening.

Daarnaast wil het gemeentebestuur - onder bepaalde voorwaarden - garant staan voor nog eens ⬠25.000,-. Het voorstel zal in de commissievergadering van 14 januari worden besproken. De gemeenteraad zal in de vergadering van 30 januari 2003 een besluit nemen.

De gemeenschap in Wapse heeft behoefte aan ruimte voor kinderopvang. De stichting Oens Huus anticipeert op die plannen en wil de accommodatie hierop aanpassen.
Het voorstel is een interne verbouwing ten gunste van "Oens Kiendhuus". Er ontstaat een combinatie van kleinschalige buitenschoolse opvang, tussenschoolse opvang, jeugdwerk en peuterspeelzaal. Dit betekent echter dat de overblijvende gemeenschapsruimte te klein wordt voor een goed functioneren van het Dorpshuis. Door het verlenen van een subsidie en het geven van een garantie kan een uitbouw aan de voorzijde worden gerealiseerd ten gunste van de gemeenschapsruimte. De verwachting is dat de aanpassingen direct na de zomervakantie zullen zijn afgerond.