Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

vrijdag, 20 december 2002

A-team houdt twee Belgen met mogelijk 3 kilo harddrugs aan

BREDA: Agenten van het A-team hebben vannacht omstreeks 00.30 uur op Rijksweg A-16 twee Belgische mannen aangehouden die in hun auto drie kilo op harddrugs gelijke stof vervoerden. De mannen reden in de richting van de grens. Het gaat vermoedelijk om twee kilo heroïne en één kilo speed. Zekerheid hierover moet nog verkregen worden. Monsters worden daarom onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. De verdachten zijn ingesloten. Het gaat om een 21-jarige man uit Mechelen en een 22-jarige man uit Londerzeel.

Samen met een Franse collega controleerden medewerkers van het A-team vannacht de inzittenden van een Belgische personenauto. De bestuurder reed met zijn auto circa 120 kilometer per uur op een gedeelte van de A-16 waar 70 is toegestaan. Bovendien overschreed hij de doorgetrokken streep Tijdens de controle zagen de agenten op de achterbank twee plastic tassen liggen met daarin de op harddrugs gelijkende stof. Beide verdachten zijn na het aantreffen daarvan aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Breda.

Scootercontrole in het Centrum levert 42 bekeuringen op

BREDA: Agenten van het team Centrum hebben gisteravond samen met het districtelijke scooterteam in hun werkgebied 28 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan waren er 6 in orde. De overige 22 bestuurders kregen in totaal 42 bekeuringen.

De controles vonden onder meer plaats op de Nasausingel, de Karnemelkstraat, Keizerstraat en Oude Vest. Er werd 13 keer bekeurd voor het overschrijden van de constructiesnelheid en 11 keer vanwege het niet dragen van een helm. Andere geconstateerde overtredingen waren onder meer: niet in het bezit van een certificaat(4), geen gele stickers (4) en bromfiets besturen terwijl men nog geen 16 jaar is(2).

Jongen bedreigd met mes en beroofd van snorfiets

BREDA: Twee nog onbekende rovers hebben gisteravond omstreeks 20.00 uur door met een mes te dreigen de lichtblauwe Tomos snorfiets en de portemonnee van een 19-jarige Bredanaar afhandig gemaakt.

Het incident gebeurde op de parallelweg van de Backer en Ruebweg, t.h.v. de Emerput. De daders kwamen met hun blauwe Aprillia scooter naast het slachtoffer rijden. De achterste jongen schopte het slachtoffer waardoor hij op de grond viel. De bestuurder dwong het slachtoffer zijn portemonnee en de sleutels van de snorfiets af te geven door te dreigen met een mes. De daders reden daarna weg.

Het slachtoffer heeft het volgende signalement van de daders opgegeven De bestuurder: een blanke jongen, circa 17-18 jaar oud, 1.80 - 1.85 meter, licht blond lang stekelig haar. Hij droeg een wit ski-jack met het opschrift HELLY HANSON. De bijrijder: een circa 16-17 jarige jongen, 1.60-1.65 meter lang, van Noord Afrikaanse afkomst, kort krullend zwart haar met veel gel. De politie van het team PrinsenBeemden stelt een nader onderzoek in

Gezin overvallen in woning

BREDA: Gisteravond omstreeks 20.30 uur zijn twee nog onbekende daders, waarvan er één een vuurwapen in zijn rechterhand hield een woning binnengedrongen in de wijk Kesteren (Haagse Beemden) in Breda. De overvallers dwongen de aanwezige bewoners sieraden af te geven.

In de woning waren tijdens de overval een 48-jarige vrouw en vijf kinderen aanwezig. Een van de kinderen deed open, nadat er was aangebeld. Hierop drongen twee mannen de woning binnen die geld en sieraden eisten. Een van de mannen hield in zijn rechterhand een vuurwapen vast waarmee hij de bewoners bedreigde. Ook sloeg hij een zoon van de bewoonster met het wapen tegen diens hoofd. Onder deze dreiging hebben de bewoners enkele sieraden afgestaan.

Hierna zijn de overvallers gevlucht. De zoon is in het ziekenhuis behandeld aan een oppervlakkig verwonding op het hoofd. Gisteravond is de politie van het team PrinsenBeemden begonnen met het opnemen van de verklaringen. Hieruit kan worden opgemaakt dat de daders een getinte en een blanke man zijn, leeftijd van de mannen circa 30 a 40 jaar. Voor de betrokkenen is gisteravond slachtofferzorg ter plaatse gekomen. De districtsrecherche stelt een nader onderzoek in.

Beroving op Station Breda-Prinsenbeek

BREDA: Een 19-jarige man uit Etten-Leur en zijn 18-jarige vriendin uit Breda zijn vannacht omstreeks 00.35 uur op het NS-station Prinsenbeek-Haagse Beemden door een nog onbekende man bedreigd met een vuurwapen. De overvaller eiste een GSM-telefoon van het stel. Hierop heeft de man uit Etten-Leur zijn GSM-telefoon afgegeven.

Het slachtoffer stapte met zijn vriendin uit de trein. Op het fietspad voor het station werden zij aangesproken door een man die een vuurwapen op hen richtte. Hij eiste van het stel een GSM-telefoon. Het zou gaan om een man met een licht getint uiterlijk, 1.70 m a 1.75 meter lang en circa 25 jaar oud. De dader rende weg in de richting van de Westerhagelaan.

De districtsrecherche verricht het onderzoek. In het onderzoek worden de beroving op het Station en die in de wijk Kesteren met elkaar vergeleken en wordt onderzocht of er een verband bestaat.

Bron: Willem van Hooijdonk