NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Tineke Lodders-Elfferich nieuwe voorzitter Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk

Per 1 januari 2003 zal de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (Vereniging NOV) een nieuw bestuur kennen. Voorzitter wordt mw. Dr. P.C. (Tineke) Lodders-Ellferich. Tineke Lodders was in 2001 voorzitter van het Nationaal Comité Internationaal Jaar van Vrijwilligers 2001 en in het verleden o.a. zeer actief in verschillende functies binnen het CDA.

In januari fuseren Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) en stichting VrijwilligersManagement (sVM) tot de Stichting Informatie- en Kenniscentrum Vrijwilligerswerk. De verenigingsactiviteiten zijn ondergebracht in de Vereniging NOV.
Ruim 300 landelijke vrijwilligersorganisaties en vrijwilligerscentrales zijn lid van deze vereniging. De vereniging stimuleert en versterkt het vrijwilligerswerk in Nederland door o.a. belangenbehartiging, beleidsbeïnvloeding, netwerkontwikkeling, informatie en voorlichting. NOV heeft in het Internationaal Jaar van Vrijwilligers 2001 o.a. de landelijke activiteiten gecoordineerd en uitgevoerd.

Leden bestuur Vereniging NOV

Het bestuur van de Vereniging NOV bestaat verder uit

dhr. M. Sini, o.a. voorzitter Stuurgroep Islam en Burgerschap, en voormalig bestuurslid Nationaal Comité IJV2001

mw. L.A. Snoeck-Schuller, voorzitter Vereniging Landelijke Unie van Vrijwilligers (UVV)

dhr. C.H. Louwerse, directeur Scouting Nederland

mw. R. Lenting, directeur Vrijwilligerscentrale Utrecht

mw. J.E.M. Berman, o.a. lid Dagelijks Bestuur Landelijke Vereniging Humanitas

Einde bericht

Meer informatie verstrekt Nienke van Helden, Manager Communicatie en Voorlichting van NOV. Tel. 030 2319844/06 22791807. Zie ook www.nov.nl en www.svmgroep.nl.

20 dec 02 14:00