Gemeente Rotterdam

Burgemeester en de wethouders van 20 december 2002 tot en met 12 januari 2003.Wethouder Hulman ontsteekt kunstwerk Joe Cillen Burgemeester Opstelten ontsteekt Noorse kerstboom Burgemeester Opstelten houdt schriftlezing bij Volkskerstzang

Burgemeester mr. Ivo Opstelten houdt op dinsdag 24 december in de grote zaal van de Doelen aan het Schouwburgplein de schriftlezing bij de eerste Volkskerstzang, die om 19.00 uur begint. De Stichting Volkskerstzang Rotterdam bestaat dit jaar 45 jaar. Elk jaar komen op kerstavond ca. 4000 Rotterdammers naar de Doelen om één van de twee Volkskerstzangen bij te wonen. Het programma bestaat uit samenzang, koorzang, muziek van een solist of groep, een korte toespraak en de schriftlezing uit het evangelie van Lucas.

Wethouder Van Sluis spreekt op Oudejaarsbijeenkomst Havenvereniging

Havenwethouder Wim van Sluis houdt op vrijdag 27 december om 14.45 uur een toespraak tijdens de Oudejaarsbijeenkomst van de Havenvereniging Rotterdam in het Nieuwe Luxor Theater op de Kop van Zuid. Tijdens deze bijeenkomst worden de jaarresultaten van de Rotterdamse haven bekend gemaakt. Naast de Havenvereniging Rotterdam zijn ook het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam (GHR), Deltalinqs, de Marineclub Rotterdam, de Kring Mainport van de Kamer van Koophandel en Rotterdam Port Promotion Council partij in de bijeenkomst. Naast wethouder van Sluis spreekt ook de voorzitter van de Havenvereniging, de heer jhr. Z.J.J. van Asch van Wijck.

Burgemeester Opstelten spreekt op Oudejaarsbijeenkomst RHRR

Burgemeester mr. Ivo Opstelten houdt op maandag 30 december een toespraak bij de Oudejaarsbijeenkomst van de Regionale Hulpcentrale Rotterdam-Rijnmond, die om 16.00 uur begint in het gebouw van Marine Simulation Center aan de Wilhelminakade 701. Brandweercommandant Don Berghuijs laat zijn licht schijnen over het afgelopen jaar en de plannen voor het nieuwe jaar.

Wethouder Van der Tak opent fototentoonstelling

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie) opent op donderdag 2 januari om 16.30 uur een fototentoonstelling in de hal van het stadhuis. Stichting Rgo organiseert de tentoonstelling in Rotterdam als aftrap van het Europees Jaar van mensen met een handicap. De Europese Unie heeft 2003 uitgeroepen tot Europees Jaar van mensen met een handicap om mensen met en zonder handicap zich meer bewust te laten worden van het recht op gelijke kansen. Rotterdam ondersteunt het Europees Jaar in woord en daad. De fototentoonstelling toont fotos van Jan van IJken van het dagelijks leven van tien mensen met een handicap. Ze is drie weken lang te zien op het stadhuis en reist daarna langs alle deelgemeenten.

Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Opstelten bij Open Huis

Burgemeester mr. Ivo Opstelten houdt op donderdag 2 januari een nieuwjaars-toespraak tijdens het Open Huis, dat om 17.00 uur begint in het stadhuis. Het Open Huis is een gelegenheid voor alle Rotterdammers om elkaar, de leden van het College en de gemeenteraad en vertegenwoordigers van vele organisaties gelukkig nieuwjaar te wensen. In de Burgerzaal zorgt Ladies Only voor de achtergrondmuziek. De Galantis luisteren in de hal en op de omloop op de eerste verdieping het Open Huis op met Rotterdamse muziek.

Wethouder Van Sluis opent netwerkgala Peoples Business

Wethouder Wim van Sluis (o.m. Economische Zaken) verricht op woensdag 8 januari om 14.00 uur de officiële opening van de beurs Peoples Business 2003 in het World Trade Center aan het Beursplein. De wethouder zal met de overhandiging van een bedrag het startsein geven aan "Quota" (een vereniging van vrouwelijke ondernemers) die tijdens de beurs geld inzamelt voor het Familiehuis Daniël de Hoed. Peoples Business is een netwerkgala/nieuwjaarspartij voor het bedrijfsleven van Rotterdam en omstreken. Het concept van Peoples Business is dat iedere deelnemer een vooraanstaande zakenrelatie uitnodigt en ontvangt. Dit stelt bezoekers in staat het Rotterdamse bedrijfsleven in een culinaire en zakelijke sfeer te ontmoeten.

Burgemeester Opstelten opent Nieuwjaars Treffen;

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op donderdag 9 januari om 14.30 uur in het Oscar Auditorium van het World Trade Center aan het Beursplein het Nieuwjaars Treffen van Rotterdam Marketing. De bijeenkomst van bedrijfsleven, bestuur, gemeentelijke diensten en partners van Rotterdam Marketing staat dit jaar in het teken van Peoples Business en bestaat uit een seminar, gevolgd door een borrel. Burgemeester Opstelten opent het Branding Seminar, dat onder leiding staat van dagvoorzitter Roland Wondolleck. Sprekers zijn Marianne Klein (Rotterdam Marketing), Guido van Woerkom (ANWB), een vertegenwoordiger van een scheepvaartbedrijf en Hans van Bochoven (Coca Cola).

Wethouder Van Sluis reikt Rotterdam Marketing Award uit

Wethouder Wim van Sluis spreekt om 17.30 uur tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van donderdag 9 januari. Hij maakt dan ook bekend wie de winner is geworden van de Rotterdam Marketing Award. Deze prijs wordt voor de tweede achtereenvolgende jaar toegekend aan een persoon die Rotterdam het jaar ervoor internationaal op de kaart heeft gezet. Tenslotte geeft Rotterdam Marketing een digitale presentatie met een vooruitblik op het jaar 2003.

+ Wethouders bezoeken nieuwjaarsrecepties deelgemeenten