Politie Zaanstreek-waterland

21:25 19-DEC-02
loc.: WORMERVEER, ZAANWEG
Controle verlichting
Tussen 19.45 uur en 20.30 uur werden elf bestuurders bekeurd voor het niet voeren van verlichting.


**

21:44 19-DEC-02
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE
Alcohol controle
Tussen 19:15 uur en 21:15 uur werden 109 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Niemand had teveel gedronken.


**

22:17 19-DEC-02
loc.: PURMEREND, PROF. MR. P.J. OUDLAAN
Man berooft vrouw van tas
Een 47-jarige vrouw uit Purmerend fietste tussen 21.30 uur en 21.45 uur over het fietspad en reed in de richting van de Churchillaan. Zij werd ingehaald door een hardlopende man, die haar tas wilde hebben die in de fietsmand zat. Hij begon aan de tas te trekken, maar die zat vast aan de haken van de fietsmand. Omdat de man bleef trekken en roepen om de tras, moest de vrouw stoppen om niet te vallen. Hierna lukte het de man de tas te pakken en rende hij vervolgens weg richting Churchillaan. In de tas zaten o.a. een mobiele telefoon, geld en pasjes.

De politie verzoekt getuigen zich te melden. Kort na de beroving hebben twee mensen de verdachte zien rennen en gesproken met de aangeefster. Deze twee mensen worden ook verzocht zich te melden via 0900-8844.


**

22:47 19-DEC-02
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
Agressieve man slaat agent
Naar aanleiding van een melding over een vervelende man ter plaatse gegaan. Rapp. sprak de man (19 jaar uit Purmerend) aan. Deze sloeg direct de agent op het hoofd. Met behulp van andere collega's de man, die zich hevig verzette, aangehouden, geboeid en overgebracht naar bureau. De man was onder invloed van alcohol en nauwelijks aanspreekbaar. Ter ontnuchtering ingesloten. Tijdens de aanhouding liep een rapp. een scheurtje in zijn duim op en is voor behandeling in het Waterlandziekenhuis geweest. De verdachte verklaarde 's morgens zich door de drank niets meer te kunnen herinneren.


**


01:45 20-DEC-02
loc.: WIJDEWORMER, RIJKSWEG A7

Onder invloed
Een 62-jarige man uit Utrecht kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur toen hij werd betrapt op het rijden onder invloed. Na aanhouding blies hij aan het bureau 585 ugl. Door dit resultaat moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.


**


02:15 20-DEC-02
loc.: LANDSMEER, DORPSSTRAAT
Beeldschermen weg
Via de achterzijde (vernieling deur) werd de toegang tot de winkel verschaft. Weggenomen werden twee flatscreen breedbeeld schermen.


**

06:43 20-DEC-02
loc.: WESTBEEMSTER, WESTDIJK
Met auto te water
Een 45-jarige man uit De Rijp reed in zijn personenauto, komende uit de richting van de Oosthuizerweg. Door onbekende oorzaak raakte hij met zijn voertuig in een slip, waarna hij op het ijs van de Beemsterringvaart terechtkwam. In verband met rugklachten is hij overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.


**

07:10 20-DEC-02
loc.: PURMEREND, AZIELAAN / GANGESLAAN
Voetganger aangereden
Een 33-jarige man uit Purmerend reed in zijn auto over de Aziëlaan in de richting van de Jaagweg. Hij zag niet dat een 46-jarige man op de voetganger4soversteekplaats liep. Een aanrijding volgde. De voetganger werd met letsel aan rug, hoofd en nek overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.


**

10:14 20-DEC-02
loc.: WORMER, KONINGSVARENSTRAAT
Fietser zakt door ijs
Een 20-jarige man uit Wormer ging toch over een nacht ijs en reed met zijn fiets het (licht)bevroren Zwet op. IJs was dus niet sterk genoeg en de man zakte erdoor. Hij werd door twee mannen uit het water gehaald.


**