Rechtbank Zutphen



Vorderingen Bolletje in kort geding afgewezen

Bron: Rechtbank Zutphen

Datum actualiteit: 20-12-2002

De voorzieningenrechter heeft bij vonnis in kort geding van 20 december 2002 de vordering van Bolletje om Tempels te verbieden om enige mededeling aan de media en derden te doen over zijn octrooi en de inbreuk die Bolletje daarop zou maken, afgewezen.

Datzelfde geldt voor het gevorderde verbod om afnemers van Bolletje in rechte te betrekken. De rechter heeft overwogen dat de vraag of het octrooi van Tempels nietig is, door de rechter in Den Haag moet worden beoordeeld.

In dit geding ging het om de vraag of de uitlatingen van Tempels onrechtmatig zijn. De voorzieningenrechter oordeelt dat dat niet het geval is. Dit kan anders worden als Tempels zijn onenigheid met Bolletje via de pers blijft uitvechten en geen kort geding tegen Bolletje aanhangig maakt. De tweede vordering is afgewezen omdat Tempels vooralsnog een geldig octrooi heeft, zodat het belang van Tempels om dat octrooi te handhaven zwaarder weegt dan het belang van Bolletje.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AF2281

Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...d=10155&i=60&ti=3 http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=10155&i=&ti= . Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...d=10155&i=60&ti=3 .