Politie Midden- en West Brabant

Onderzoek brandstichtingen afgerond

politie houdt zes verdachten aan

vrijdag 20 december 2002

Tilburg De politie in het district Tilburg heeft vandaag het onderzoek naar een aantal branden afgerond. Gedurende het onderzoek werden zes verdachten aangehouden. Drie daarvan zitten nog vast. De branden bezorgden dit afgelopen jaar veel onrust onder de bewoners.

Sedert aanhouding van de zes verdachten is een einde gekomen aan een reeks brandstichtingen. De groep verdachten bestond uit Oisterwijkers van respectievelijk 24, 22 en 16 jaar oud; een 18 jarige inwoner van Moergestel; een 24 jarige inwoner van Waalre en een 21 jarige man uit Valkenswaard. Van de groep wordt de 22 jarige Oisterwijker als hoofdverdachte gezien. Hij zit samen met de verdachten uit Valkenswaard en Waalre nog vast. De anderen zijn inmiddels in vrijheid gesteld.

Branden en valste meldingen

Tijdens hun verhoren hebben de verdachten blijk gegeven van betrokkenheid aan een aantal branden. Zij opereerden alleen of in wisselende samenstelling. Ook deden zij valse meldingen waarvoor de brandweer uit moest rukken.

Brandstichtingen

Het onderzoek naar de branden begon nadat er eind 2001 een toename zichtbaar werd in het aantal branden. Toen dit beeld zich ook begin 2002 doorzette werd er door het politieteam Tilburg Noord een onderzoek ingesteld. Zij kregen daar vanaf augustus 2002 ondersteuning bij vanuit de districtsrecherche. Vanaf dat moment stopten de branden. In de loop van het opvolgend onderzoek werden de verdachten aangehouden.