Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 02/192

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

20 december 2002

Nr. 02/192

De Geus verleent subsidie voor doorstart Vrouwenvakscholen

Demissionair minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal een subsidie van 900.000 euro verlenen aan het commerciële reïntegratiebedrijf Calder Groep BV om de Stichting Vrouwenvakscholen Groep Nederland over te nemen. De minister schrijft dit vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

De subsidie betekent dat een doorstart mogelijk wordt van de Vrouwenvakscholen. De stichting had op 14 november uitstel van betaling aangevraagd en ging op 27 november failliet.

Calder krijgt de overnamesubsidie onder de voorwaarde van duurzame continuering van de Vrouwenvakscholen. Het bedrijf moet het opleidingenaanbod handhaven voor zowel de huidige als toekomstige cursisten. De Vrouwenvakscholen geven opleidingen aan vrouwen, onder wie veel allochtonen, met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het doel van de Vrouwenvakscholen is om de positie van deze vrouwen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Calder verplicht zich om ongeveer 61 werknemers bij de Vrouwenvakscholen een nieuw dienstverband aan te bieden. Ook zal het opleidingsinstituut minimaal vier van de huidige vijf Vrouwenvakscholen handhaven. Calder zal zich inspannen om ook de vijfde te behouden.


---

De volgende Officiële publicatie(s) zijn gerelateerd aan bovenstaande persbericht:
PDF publicatie Brief van minister De Geus over doorstart Vrouwenvakscholen