Nieuwsbericht

vrijdag, 20 december 2002, 15.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Geld gestolen uit winkel
Donderdag 19 december 2002.
Vandaag werd aangifte gedaan van een inbraak in een winkel aan de Johanna Naberstraat. Deze inbraak heeft plaats gevonden in de nacht van 16 op 17 december. Een man kwam in het bedrijf door het vernielen van een toegangsdeur. Vanuit de winkel werd enkele honderden euro's aan wisselgeld weggenomen.

Hardleerse verdachte
Alkmaar, vrijdag 20 december 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 23-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden op de Wagenweg. Op donderdag 19 december was dezelfde bestuurder gecontroleerd door agenten. Toen had hij een valse naam opgegeven. Toen zijn ware identiteit bekend werd bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Bij verder onderzoek bleek dat de man kort daarvoor ook al was gecontroleerd en ook toen was bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, vrijdag 20 december 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag raakte een 34-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerlen zijn rijbewijs kwijt. De man reed over de Kanaalkade. Tijdens een controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 870 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien de hoeveelheid gebruikte alcohol werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.
Kort daarop werd op dezelfde weg wederom een autobestuurder aangetroffen die alcohol had gebruikt. Nu betrof het een 40-jarige inwoner van Alkmaar. Tijdens de controle blies hij 355 ug/l. Ook dat is ruim boven de toegestane marge.
Beide bestuurders zullen zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter.

NOORDKOP

Agressieveling opgepakt
Den Helder, donderdag 19 december 2002.
Op woensdag 18 december is de dader van een mishandeling van een bewakingsmedewerker aangehouden. De mishandeling vond plaats op 22 november jl. op de Drs. F. Bijlweg toen daar 's avonds een schoolfeest aan de gang was. De bewaker sommeerde een aantal op het schoolplein aanwezige en niet uitgenodigde jongeren weg te gaan. Een 15-jarige inwoner van Den Helder raakte daarop slaags met de bewaker, die daarbij een kaakbreuk opliep. De jongen is donderdag 19 december voorgeleid aan de rechter. Hij is in bewaring gesteld. De jongen is eerder veroordeeld geweest voor openlijke geweldpleging.

Fietser gewond door aanrijding
Schagen, donderdag 19 december 2002.
Omstreeks 16.15 uur is op de kruising Herengracht/Gedempte gracht met de Markt/Torenstraat een 87-jarige fietser uit Schagen aangereden. Een 56-jarige automobilist uit Heerhugowaard haalde een stilstaande auto aan de linkerkant in waardoor hij op de rijstrook voor het tegenovergestelde verkeer terecht kwam. De daar rijdende fietser werd geraakt door de linkerbuitenspiegel en kwam daardoor te vallen. Hij verklaarde de fietser niet gezien te hebben. Het slachtoffer is met een gebroken linker sleutelbeen opgenomen in het AMC Ziekenhuis.

Oproep getuigen in verband met dodelijk ongeval Sint Maarten, vrijdag 20 december 2002.
Op donderdagochtend rond 06.50 uur heeft een dodelijk ongeval plaats gevonden op de Killemerweg. Ter hoogte van de camping 'de Wielen' is een 17-jarig meisje uit Schagen dodelijk verongelukt. Zij raakte in een slip, mogelijk door het door ijsafzetting gladde wegdek, kwam te vallen en werd vervolgens door een haar tegemoet rijdende automobilist aangereden. De politie roept met nadruk een bestuurder van een scooter op die, vlak voor het moment van het ongeval, voor de auto reed. Ook andere getuigen worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Kosten zijn tegen lokaal tarief.

Drankrijders aangehouden
Callantsoog, vrijdag 20 december 2002.
Omstreeks 01.45 uur werd aan de Vloedlijn een 56-jarige autobestuurder uit Sint Maartensvlotbrug aangehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben, en overschreed de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol met 85 ug/l (tot 220 ug/l is toegestaan). De man krijgt een proces-verbaal Den Helder, vrijdag 20 december 2002.
Een 19-jarige automobilist is rond 01.50 uur op de Hertzogstraat aangehouden met teveel drank op. Hij blies 350 ug/l. Met het betalen van een boete van 190,- kon hij weer gaan.

WESTFRIESLAND

Verlichtingscontroles
Grootebroek, donderdag 19 december 2002.
Tijdens een verlichtingscontrole rond 19.45 uur is op de Raadhuislaan een bekeuring uitgedeeld voor het voeren van onjuiste verlichting van een bromfiets.
Medemblik, donderdag 19 december 2002.
Op de Westersingel zijn rond 21.40 uur twee bonnen uitgeschreven voor het niet voeren van fietsverlichting.
Enkhuizen, donderdag 19 december 2002.
Op de Molenweg en in Grootebroek op de Industrieweg is rond 22.50 uur gecontroleerd op verlichting. Drie fietsers hebben een bon gekregen wegens het ontbreken van fietsverlichting.

Drankrijder aangehouden
Enkhuizen, vrijdag 20 december 2002.
Een 41-jarige man uit Grootebroek is omstreeks 01.16 aangehouden. Hij had net daarvoor een café bezocht en reed vervolgens weg in een auto met gedoofde lichten. Bij de ademanalyse bleek de man 390 ug/l te blazen, tot 220 ug/l is toegestaan. Hij krijgt een proces-verbaal.

Gericht toezicht
Hoorn, donderdag 19 december 2002.
In de omgeving van het Betje Wolffplein en Borstwering is rond 15.20 uur een voetsurveillance gehouden. Daarbij zijn bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van een autogordel (2x), het niet hebben van een bromfietscertificaat (2x), eenmaal voor fout parkeren en eenmaal omdat er geen richting werd aangeven. Tijdens de koopavond zijn vier bonnen uitgedeeld voor het fietsen op de Grote Noord.

Auto gestolen
Opperdoes, vrijdag 20 december 2002.
In de nacht van donderdag op vrijdag is een groene Volkswagen Golf gestolen. De auto stond geparkeerd op de Sportlaan. De auto voert het kenteken 80-HH-HZ.