Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom: Vrijdag 20 december 2002

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD Aanrijding met letsel
Donderdagochtend vond er een aanrijding plaats op de Erasmusweg/Hemelweg in Lepelstraat. De bestuurster van een bromfiets, een 16-jarige inwoonster uit Poortvliet kwam vanuit de richting van de Kijkuit aangereden. Zij was voornemens de kruising met de Erasmusweg rechtdoor over te steken. Hierbij zag zij de bestuurder van een bestelauto, een 33-jarige inwoner uit Lepelstraat , over het hoofd. De bestuurster van de bromfiets kwam bij de aanrijding ten val en de scooter kwam 30 meter verderop in een sloot terecht. Het slachtoffer is met een beenverwonding overgebracht naar het ziekenhuis.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID Aanrijding met letsel
Donderdagochtend heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Pater Dehonlaan in Bergen op Zoom. De bestuurster van een bromfiets, een 64-jarige inwoonster uit Bergen op Zoom kwam vanuit de richting van de Opel Garage en was voornemens de weg over te steken. Een 32-jarige inwoner uit Bergen op Zoom zag dit te laat waardoor een aanrijding niet meer kon worden voorkomen. De bestuurster van de bromfiets is met een gebroken onderbeen overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakte licht beschadigd.

TEAM WOENSDRECHT
Snelheidscontrole
Op donderdagavond is door de politie in Woensdrecht een snelheidscontrole gehouden. De controle vond plaats op de Sint Dionysiusstraat in Putte. Van de 15 passanten bleek een 2-tal bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid in deze 30 km zone bedraagt 53 km per uur.

Inbraak in winkel
Vrijdagnacht is ingebroken bij een opticien in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. De dader(s) heeft, met behulp van vermoedelijk een moker, de vooruit vernield. Uit de etalage is een onbekend aantal zonnebrillen en monturen weggenomen.

Autoinbraak
Donderdagnacht is er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Hazelaar in Hoogerheide. Uit de auto is een radio-/CD-speler weggenomen.

DISTRICTSRECHERCHE/ TEAM HALDERBERGE Steekpartij Oudenbosch

In de wijk centrum in Oudenbosch heeft donderdagnacht een steekpartij plaatsgevonden.
Hierbij raakte een 2-tal personen gewond. De oorzaak van de steekpartij ligt in de relationele sfeer.

De politie trof vannacht ter plaatse een inwoner uit Oudenbosch aan. Deze man was dusdanig gewond dat hij moest worden overgebracht naar het ziekenhuis in Roosendaal. De andere persoon was op dat moment niet meer op de plek aanwezig. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat deze man, een inwoner uit Dordrecht, vrijdagochtend is opgenomen in een ziekenhuis in Dordrecht met verwondingen die hij vermoedelijk bij de steekpartij heeft opgelopen.

Het is op dit moment nog niet precies bekend wat de daadwerkelijke toedracht is van de steekpartij. De politie onderzoekt de zaak met een vijftal rechercheurs. Inmiddels is er een buurtonderzoek gehouden en is door FTO een technische sporenonderzoek ingesteld.

TEAM RUCPHEN
Aanrijding Rijksweg A58
Vrijdagochtend omstreeks 07.15 uur heeft op de Rijksweg A58 zuidbaan ter hoogte van de Shell een aanrijding plaatsgevonden waarbij een personenauto achter op een vrachtauto reed. Een 54-jarige inwoner uit St. Willebrord reed op de Rijksweg achter een personenauto in de richting van Etten-Leur. Voor deze personenauto reed een vrachtwagen bestuurd door een 52-jarige inwoner uit Geldrop. De personenauto die tussen beide voertuigen inreed reed vervolgens de uitvoegstrook op van het tankstation. De andere personenauto, bestuurd door de 54-jarige inwoner uit St. Willebrord, zag vervolgens de voor hem rijdende vrachtwagen over het hoofd en reed er tegenaan. Hierdoor raakte de bestuurder de controle over de personenauto kwijt en kwam tot stilstand tegen de vangrail aan de rechterzijde van de rijbaan. Wonder boven wonder raakte de bestuurder niet gewond. Wel raakte zijn personenauto zwaar beschadigd.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK Doorrijden na aanrijding Op de Dravietdijk ter hoogte van het Dijkcentrum in Roosendaal heeft woensdagmiddag omstreeks 12.45 uur een aanrijding plaatsgevonden waarbij de verdachte is doorgereden. De personenauto van de benadeelde is bij de aanrijding aan de rechtervoorzijde beschadigd. De benadeelde heeft aangifte gedaan bij de politie. Woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur heeft er tevens een aanrijding plaatsgevonden op de Staringlaan in Roosendaal. Ook hier reed de verdachte van de aanrijding door zonder zijn identiteit bekend te maken. De benadeelde van deze aanrijding heeft schade aan de linkerzijde van zijn personenauto.

Bron: Nicolette Bovenhorst