Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

20 december 2002

Team Altena
Man aangehouden wegens illegaal verblijf HANK: Donderdagnacht kreeg de politie een melding dat een man uit een taxi vluchtte zonder de chauffeur te betalen. Bleek dat de taxi op weg was van Amsterdam naar Parijs. Rijdende onder Hank op Rijksweg A27 stelde de taxichauffeur vast dat de man onvoldoende geld bij zich had om de rit te kunnen betalen. Hierop vluchtte zijn passagier, een 23 jarige man uit Turkije de polder in waar hij verkleumd door de politie werd aangetroffen. Omdat hij geen geldige reispapieren bij zich had, is hij aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Vanmorgen omstreeks 10.15 uur is hij in vrijheid gesteld met de opdracht Nederland te verlaten.

Team Gilze en Rijen
Personenauto botst achterop rijdende vrachtauto GILZE: Gisteravond omstreeks 23.45 uur botste een 43 jarige inwoner uit Etten-Leur als bestuurder van een personenauto tegen een op de rechterrijbaan van Rijksweg A58 rijdende vrachtauto. Door de botsing raakte zijn voertuig van de weg en belandde het via de afrit van de parkeerplaats Hooge Aard in de sloot. De brandweer heeft de bestuurder uit de auto gehaald, waarna hij per ambulance is overgebracht naar het Amphiaziekenhuis Molengracht te Breda.

Politie houdt verlichtingscontrole GILZE EN RIJEN: Vrijdagmorgen heeft de politie in Gilze en Rijen op diverse locaties in de gemeente Rijen en Gilze de verlichting gecontroleerd van fietsers en bromfietsers. Bij deze controle zijn 120 (brom)fietsers gecontroleerd. Bij 8 fietsers en 1 bromfietser was de verlichting niet in orde. Zij kregen een proces-verbaal. Aan deze verlichtingscontrole namen acht politiemensen deel.

Team Waalwijk
Inbraak gebouw
WAALWIJK: De politie onderzoekt een inbraak die donderdagavond 19 december tussen 21.15 uur en 22.00 uur plaatsvond bij een bedrijf aan de Professor Asserweg te Waalwijk. Een getuige zag dat drie mannen het raam insloegen en alarmeerde de politie die binnen 1,5 minuut ter plekke was. De daders waren toen al gevlogen. Uit het pand werden diverse kostbare digitale weegschalen ontvreemd en een slagerssnijmachine.

Diefstal jas en auto
WAALWIJK: Op donderdagavond 19 december werd uit een horecagelegenheid in Waalwijk een jas gestolen met daarin autosleutels. Met de gestolen autosleutels is vervolgens een auto gestolen, type Audi 80 met kenteken XJ-46-VT. De politie onderzoekt de diefstal en heeft de auto landelijk als gestolen gesignaleerd.

Bron: Henk Ketelaar