NED. BRANDWONDEN STICHTING

Brandwonden Stichting geeft 10% korting op stroomkosten

BEVERWIJK - Door een unieke samenwerking van de Brandwonden Stichting en stroomleverancier Energiedirect kunnen particulieren vanaf heden groene stroomkopen met 10% korting. Maar dat is nog niet alles. Hetzelfde bedrag dat de klant als korting krijgt, wordt door Energiedirect geschonken aan de Brandwonden Stichting.

'Dat mensen groene stroom krijgen voor dezelfde prijs als gewone stroom, is geen nieuws meer. Maar 10% besparen op die stroomkosten is dat wel. Dat daarmee tegelijkertijd ons werk voor de brandwondenslachtoffers wordt gesteund, lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Een absolute win-win-situatie. Mensen die aan deze actie deelnemen, worden eigenlijk een soort donateur, zonder dat het hen iets kost. Sterker nog, het levert geld op. Bovendien is het ook nog eens goed voor het milieu, aldus Hein Zoete, plaatsvervangend directeur van de Brandwonden Stichting.

Deze bijzondere actie is mogelijk doordat stroomleverancier Energiedirect (een volle dochter van Essent) een unieke manier van werken heeft. Energiedirect handelt haar volledige administratie en communicatie af via Internet. Hierdoor wordt enorm bespaard op drukwerk- en portokosten.Daarnaast zijn reclamekosten van Energiedirect minimaal. Energiedirect maakt zelf geen reclame, maar laat de communicatie rond dit project geheel over aan haar partner: de Brandwonden Stichting.

Door deze besparingen daalt de kostprijs van de groene stroom met ongeveer 20%. De helft van deze besparingen komt ten goede aan de klant. Het andere deel komt ten goede aan de Brandwonden Stichting, die dit geld inzet ten bate van de brandwondenslachtoffers in Nederland.

De geleverde groene stroom is opgewekt met duurzame methodes, dus ook beter
voor het milieu. Verder is er geen verschil met andere aanbieders: Energiedirect maakt gebruik van de bestaande elektriciteitsnetwerken. Er hoeft daarom ook niets veranderd te worden in de fysieke aansluitingen. De enige voorwaarde om mee te kunnen doen, is dat men beschikt over Internet en een e-mailadres. De enige actie die de klant moet ondernemen, is zich via de site van de Brandwonden Stichting (www.brandwonden.nl) aanmelden. Energiedirect zorgt vervolgens voor de afmelding bij de huidige leverancier.

De Nederlandse Brandwonden Stichting wil met dit unieke concept, nieuwe middelen aanboren om haar werkzaamheden uit te kunnen breiden. Wanneer voldoende mensen zich aanmelden, kan de Stichting belangrijke stappen voorwaarts maken t.a.v. onderzoek naar betere behandelmethode, nazorg voor de slachtoffers en preventieprojecten.