Gemeente Hengelo

Fijne jaarwisseling Informatie politieke partijen Collecte Affiches politieke partijen
Opening gemeentelijke instellingen Regionaal Indicatieorgaan Centraal Twente
Opening gem. sportaccommodaties Dierenasiel gesloten Donderdag 2 januari Wijziging bouwregelgeving
Nieuwjaarsreceptie 2 januari Drank- en Horecawet textielcontainers afgesloten Voorbereidingsbesluit Reisdocumenten Bestemmingsplannen
Afvalstrips t/m december 2002 geldig Bouwplannen Tarieven huishoudelijk afval 2003 Wet milieubeheer Openingstijden brengpunt Wegtersweg Kapvergunningen Verkiezingen Tweede Kamer Werk aan de weg

Mededelingen 30 december 2002
Fijne jaarwisseling


Het jaar zit er bijna weer op. Als gemeente kunnen we terugkijken op een bijzonder jaar: het jaar dat Hengelo 200 jaar bestond als zelfstandige gemeente.

In dit kader zijn diverse activiteiten georganiseerd op cultureel en sportief gebied. En natuurlijk verscheen het prachtige boek over Hengelo "Het boek van Hengelo 1802-2002 kroniek van een industriestad" en kon u een bezoek brengen aan de tentoonstelling "Hengelo 200 jaar" in het stadhuis.

Ook het komende jaar staat weer veel te gebeuren. Maar zover is het nog niet. Voor nu hopen we dat u een fijne jaarwisseling tegemoet gaat en wensen we u alle goeds in het nieuwe jaar.
Hoogachtend,
Burgemeester en wethouders van Hengelo,
de secretaris, de burgemeester,
Mr. W.J. Fluks Drs. F.A.M. Kerckhaert Collecte


Tot en met 8 februari 2003 wordt er niet gecollecteerd. Openingstijden gemeentelijke instellingen rond de feestdagen naar boven
Tot en met 1 januari 2003 zijn gesloten:

* Afdeling Wonen

* Afdeling Bouwen

* Afdeling Bodem

* Afdeling Milieu

* Sociale Zaken

* Sector Sport en Recreatie

* De Gemeentewinkel

Afdeling Burgerzaken
30 december geopend van 8.30 tot 16.00 uur
31 december geopend van 8.30 tot 12.00 uur
2 januari geopend van 10.00 tot 16.00 uur
3 januari geopend van 8.30 tot 13.00 uur
Afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken
De balie van Bestuurlijk Juridische Zaken van de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling aan de Reitzstraat blijft rond de feestdagen op de gebruikelijke tijden geopend.
Sociale Zaken
Tot 2 januari 2003 is Sociale Zaken gesloten. Op 2 januari 2003 is Sociale Zaken vanaf 10.00 uur geopend. Op 2 januari 2003 kunt u in dringende gevallen uw consulent telefonisch bereiken van 10.00 tot 11.00 uur.
C.V.V. vervoer
Op oudejaarsavond (31 december) rijdt het C.V.V. vervoer (W.v.g. vervoer en Twentax) tot 20.00 uur.
Afvalbrengpunt Wegtersweg
Op 31 december sluit het Afvalbrengpunt aan de Wegtersweg om 14.30 uur.
Kringloopbedrijf
Op 31 december is het brengpunt van het Kringloopbedrijf aan de Wegtersweg (bij het Afvalbrengpunt) gesloten.
Kinderboerderij en Centrum voor Natuur- en Milieueducatie De Kinderboerderij en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie zijn gesloten tot en met 1 januari 2003. Op donderdag 9 januari 2003 zijn de Kinderboerderij en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie vanaf 15.00 uur gesloten.
Gewijzigde openingstijden
Met ingang van 1 januari 2003 worden de openingstijden veranderd. Gedurende de winterperiode zijn de kinderboerderij en het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 9.00 uur tot 16.30 uur en dinsdag van 13.00 uur tot 16.30 uur.
In de periode van 1 april tot 31 oktober is de kinderboerderij ook geopend op zon- en feestdagen van 10.30 uur tot 16.30 uur Grondbedrijf
De balie van het Grondbedrijf aan de Reitzstraat is in week 1 gesloten.
Informatiecentrum Het Broek
Informatiecentrum Het Broek is gesloten in het weekend van 4 en 5 januari 2003. Vanaf het weekend van 11 en 12 januari 2003 is het informatiecentrum weer geopend op zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur.
Opening gemeentelijke sportaccommodaties

Gymnastieklokalen
De gymnastieklokalen zijn tot en met zondag 5 januari 2003 gesloten. Sporthallen
De sporthallen zijn gesloten op 31 december vanaf 16.00 uur en op 1 januari de gehele dag.
Twentebad
Het Twentebad is op 31 december en 1 januari gesloten. Alle activiteiten zoals zwemles, aqua sport etc. stoppen tot en met 3 januari 2003.
Donderdag 2 januari


Alle balies van het stadhuis en het stadskantoor zijn vanaf 10.00 uur geopend. De balies van de Reitzstraat zijn vanaf 10.30 uur geopend. De Gemeentewinkel
, achter de hoofdingang van het stadhuis, is op woensdag 2 januari vanaf 10.00 uur geopend.
Inloopuur binnenstad
Op donderdag 2 januari is er geen inloopuur binnenstad. Op donderdag 9 januari tussen 10.00 en 11.00 bent u met vragen en opmerkingen over binnenstadsaangelegenheden weer welkom in de kiosk op de Markt. Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2003


Ter gelegenheid van het nieuwe jaar nodigt het College van B en W u van harte uit voor de nieuwjaarsreceptie op donderdag 2 januari 2003 van 18.30 tot 20.00 uur in de Burgerzaal in het stadhuis. Parkeergelegenheid
Bezoekers van nieuwjaarsreceptie en/of het nieuwjaarsconcert kunnen donderdag 2 januari gratis parkeren in parkeergarage Thiemsbrug. Deze garage is voor deze gelegenheid open van 18.00 tot 23.00 uur.

Textielcontainers afgesloten


In verband met vuurwerk zijn de textielcontainers die op diverse plaatsen in Hengelo staan, van maandag 30 december 14.00 uur tot en met woensdag 2 januari 14.00 uur afgesloten.

Reisdocumenten


In de periode rond Oud & Nieuw geldt een langere wachttijd dan de normale 5 werkdagen.

Afvalstrips tot en met december 2002 geldig

De afvalstrips voor dit jaar kunt u tot en met 31 december 2002 gebruiken om afval weg te brengen of te laten ophalen.

Tarieven huishoudelijk afval in 2003


De tarieven in 2003 voor het zelf wegbrengen naar het afvalbrengpunt en het laten ophalen van groot huishoudelijk afval zijn:
* grof restafval en puin: 0,12 per kilogram
* voorrijtarief werkdagen tijdens kantooruren: 6,00
* voorrijtarief werkdagen na 17.00 uur: 8,40
* de tegenwaarde van een strip is 1,20

Let op: voor grof tuinafval en groot wit- en bruingoed wordt bij het laten ophalen alleen het voorrijtarief in rekening gebracht. Openingstijden Afvalbrengpunt Wegtersweg

Met ingang van 2003 is het Afvalbrengpunt op woensdag weer om 8.00 uur geopend.

De openingstijden met ingang van januari 2003 zijn:

op werkdagen van 8.00 - 12.00 uur en van 12.30 - 16.00 uur; op zaterdag van 10.30 - 15.30 uur.
Verkiezingen Tweede Kamer


Op woensdag 22 januari 2003 vinden de verkiezingen voor leden van de Tweede Kamer plaats.

Voorwaarden om te stemmen

Op de dag van de kandidaatstelling, 10 december 2002, moet u Nederlander zijn. Op de dag van de stemming ( 22 januari 2002) moet u 18 jaar of ouder zijn.

Oproepingskaart

De oproepingskaart wordt u door de gemeente toegezonden. Heeft u op 7 januari 2003 nog geen oproepingskaart ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Burgerzaken. Indien u de oproepingskaart kwijt bent, kunt u zich op de dag van de stemming met een geldig legitimatiebewijs (reisdocument of rijbewijs) melden bij het stembureau van het stemdistrict waar u normaal uw stem zou moeten uitbrengen. Hier wordt een duplicaat oproepingskaart gemaakt.

Stemmen bij volmacht

U kunt op 2 manieren iemand anders machtigen uw stem uit te brengen.
1. Schriftelijk verzoek
U dient hiervoor een formulier in te vullen. Dit formulier kunt u aanvragen bij de afdeling Burgerzaken of via internet downloaden. Het ingevulde en ondertekende formulier zendt u vervolgens met uw oproepingskaart aan de gemeente Hengelo, afdeling Burgerzaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het verzoek dient uiterlijk 8 januari 2003 ontvangen te zijn.

2. Onderhandse procedure
Wanneer u kiest voor stemmen bij volmacht, kunt u gebruik maken van de onderhandse procedure.
De volmachtgever en de gemachtigde moeten daarvoor de achterkant van de oproepingskaart invullen en ondertekenen. De gemachtigde kan dan met de oproepingskaart gaan stemmen onder twee voorwaarden:
De gemachtigde moet een kiezer zijn uit hetzelfde stemdistrict als de volmachtgever. De stemdistricten kunt u op de oproepingskaarten met elkaar vergelijken en zijn ook op het gemeentehuis bekend. De gemachtigde moet tegelijk voor zichzelf en voor de volmachtgever gaan stemmen.
Het voordeel van deze manier van stemmen bij volmacht is dat het niet uitmaakt wanneer u iemand machtigt. Dit kan op de dag van de stemming zelf nog geregeld worden. Men mag voor niet meer dan twee personen bij volmacht een stem uitbrengen. Een eenmaal gegeven volmacht kunt u niet meer intrekken.

Stemmen waar u maar wilt (kiezerspas)

Wanneer u in een ander stemdistrict wilt stemmen dan waar u als kiezer geregistreerd staat, dan kunt u dit op 2 manieren regelen.
1. Schriftelijk verzoek
U dient hiervoor een formulier in te vullen en te ondertekenen. Het formulier kunt u aanvragen bij de afdeling Burgerzaken of via internet downloaden. Het ingevulde en ondertekende formulier zendt u vervolgens met uw oproepingskaart aan de gemeente Hengelo, afdeling Burgerzaken, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het verzoek dient uiterlijk 8 januari 2003 ontvangen te zijn. U ontvangt van ons dan een zogenaamde kiezerspas, waarmee u in elk willekeurig stemdistrict kunt stemmen. Uiteraard binnen het gebied waarvoor de verkiezing is.

2. Mondeling verzoek
U dient hiervoor in persoon te verschijnen bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente Hengelo. Uw oproepingskaart wordt dan omgezet in een kiezerspas. Dit verzoek kunt u uiterlijk 17 januari 2003 doen. Indien uw kiezerspas in het ongerede raakt wordt u geen nieuwe verstrekt.

Informatie politieke partijen


In de Gemeentewinkel in het stadhuis kunt u informatie ophalen over de politieke partijen en de partijprogramma's.
Affiches politieke partijen


Politieke partijen die deelnemen aan de komende verkiezingen kunnen affiches aan (laten) brengen op de door de gemeente geplaatste verkiezingsborden. De politieke partijen die bekend zijn bij de gemeente hebben hiervan inmiddels schriftelijk bericht ontvangen. Andere partijen kunnen voor meer informatie contact opnemen met de afdeling Burgerzaken, telefoon 245 93 00 of 245 92 30. Regionaal Indicatieorgaan Centraal Twente

Met ingang van 1 januari 2003 wijzigt het telefoonnummer van RIO Centraal Twente. Het nieuwe telefoonnummer is 0900 - 20 22 724. Dit nummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur.

In geval van spoedsituaties kunt u ook buiten kantoortijden dit nummer bellen. U wordt dan automatisch doorverbonden naar de Meld- en Zorgcentrale in Hengelo, waar de zorg met spoed kan worden geregeld. Een aanvraag is spoed als er een acute noodsituatie of zelfs levensbedreigende situatie ontstaat als er niet tijdig zorg wordt verleend. Het indicatiebesluit wordt in dat geval achteraf genomen. Dierenasiel gesloten


In verband met een interne reorganisatie is het dierenasiel Hengelo tot nader order gesloten. Voor meldingen inzake zwerf- en afstanddieren kunt u contact opnemen met de Dierenbescherming, afdeling Hengelo, telefoonnummer 2505013.
Wijziging bouwregelgeving


Vanaf 1 januari 2003 veranderen de regels voor bouwen en verbouwen aan uw woning. Bijvoorbeeld waar het gaat om dakkapellen, (schotel)antennes, aan- en uitbouwen, schuttingen en zonnepanelen. U heeft straks in bepaalde situaties voor dit soort bouwwerken geen bouwvergunning meer nodig. In andere situaties gelden soepelere regels dan voorheen en krijgt u te maken met een lichte bouwvergunning. Deze krijgt u sneller en gemakkelijker dan een reguliere bouwvergunning.

Bouwplannen?

Ga voordat u begint met (ver)bouwen altijd eerst naar uw gemeente, want de regels voor bouwen zonder bouwvergunning zijn vrij ingewikkeld en uw plan moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Bouwen, telefoon 245 96 47.
U kunt ook kijken op de internetsite van het ministerie van VROM: www.vrom.nl/woningwet. Hier kunt u verschillende publieksfolders downloaden over de spelregels voor bouwen en verbouwen, toegespitst op bovengenoemde bouwwerken. Daarnaast vindt u er een module waarmee u snel en eenvoudig kunt achterhalen of en zo ja welke bouwvergunning u nodig heeft.
Drank- en Horecawet


Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij van plan zijn vergunning te verlenen op grond van artikel 3 juncto 4 van de Drank- en horecawet, voor de uitoefening van het horecabedrijf aan:
* Christiaan Langefeldstraat 101, Stichting Wijkcentrum Het Hasseler Hoes

Het betreft een buurtcentrum dat gebruikt wordt als horecabedrijf. In de te verlenen vergunning zullen nadere voorwaarden en beperkingen worden opgenomen ter voorkoming van ongewenste mededinging. Ter inzage en zienswijze
De aanvraag ligt gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, kamer 339 van het stadhuis. Belanghebbenden kunnen tot 12 februari 2003 hun zienswijze omtrent de te verlenen vergunning aan burgemeester en wethouders kenbaar maken. Voorbereidingsbesluit


Voorbereidingsbesluit Hart van Zuid

De raad heeft in zijn vergadering van 17 december 2002 verklaard dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied Hart van Zuid. Dit betreft een terrein van circa 50 hectare welke globaal is gelegen ten zuiden van station Hengelo tot aan het Twentekanaal. Het voorbereidingsbesluit is in werking getreden op 25 december 2002 voor de periode van een jaar.

Ter inzage, bezwaar en voorlopige voorziening

Het voorbereidingsbesluit en de bijbehorende stukken liggen van 2 januari 2003 tot en met 12 februari 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw bezwaar indienen bij de Gemeenteraad, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat uw naam en adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is ingediend en de gronden van het bezwaar.

Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen desgewenst verzoeken de werking van het aangevochten besluit te schorsen of een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek richt u aan de president van de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrechtspraak, Postbus 335, 7600 AH Almelo. Een dergelijk verzoek moet gemotiveerd worden ingediend.
Bestemmingsplannen


Bestemmingsplan Thiemsland, uitwerkingsplan 3 (blok A,B,C en D) onherroepelijk
Bij besluit van 15 oktober 2002, kenmerk RWB/2002/2129 heeft het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel het besluit van het College van B en W van 18 juni 2002, nr.0321 tot vaststelling van het bestemmingsplan Thiemsland, uitwerkingsplan 3 (Blok A, B, C en D) goedgekeurd.

Het goedkeuringsbesluit heeft van 30 oktober 2002 tot en met 10 december 2002 ter inzage gelegen bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Tijdens deze inzage termijn kon tegen de goedkeuring beroep worden ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening worden aangevraagd door degenen die bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten, alsmede door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot Gedeputeerde Staten te wenden. Van deze mogelijkheid is geen gebruik gemaakt.
Ter inzage
Het bestemmingsplan Thiemsland, uitwerkingsplan 3 (blok A,B,C en D) heeft derhalve met ingang van 11 december 2002 rechtskracht verkregen en ligt ter inzage bij de afdeling Bouwen, Telgenflat 2e etage.

Bestemmingsplan Binnenstad deelplan Drienerpoort vastgesteld

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 17 december 2002, bij besluit nr. 34488 het bestemmingsplan Binnenstad deelplan Drienerpoort vastgesteld. Het deelplan Drienerpoort vormt de juridische basis voor het oprichten van een appartementencomplex met daarbij detailhandel op de begane grond aan de Drienerstraat, tegenover de Bataafse Kamp. Het plangebied wordt begrensd door de Drienerstraat, het bestaande appartementen-c.q. winkelcomplex "de Drienerborg", de basisschool "T. Brandsma" en de kavelgrenzen van enkele woningen aan de P. Krugerstraat.
Ter inzage en bedenkingen
Het bestemmingsplan ligt van 8 januari 2003 tot en met 4 februari 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle.

Bestemmingsplan Berflo Es, deelplan Arnoldstraat, Mauritsplein, Sybrandstraat vastgesteld

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 17 december 2002, bij besluit nr. 33729 het bestemmingsplan Berflo Es, deelplan Arnoldstraat, Mauritsplein, Sybrandstraat vastgesteld. Het plangebied wordt begrensd door de Albrechtsweg, de Waarbekenweg, de Bernhardstraat en de Berfloweg. In dit gebied is in de jaren 1995 en 1999 met toepassing van artikel 19 WRO vergunning verleend voor de bouw van diverse woningcomplexen. Dit bestemmingsplan vormt de juridische basis van de woningbouw. Hiermee kan tevens adequaat worden gereageerd op toekomstige bouwaanvragen in dit gebied. Ter inzage en bedenkingen
Het bestemmingsplan ligt van 8 januari 2003 tot en met 4 februari 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Gedurende deze termijn kan degene die tijdig zijn zienswijze aan de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs hiertoe niet in staat is geweest schriftelijk bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Overijssel, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle. Goedkeuringsbesluit bestemmingsplan Anninks- en Nijhofshoek, Woltersweg 95-97
Burgemeester en wethouders maken bekend dat het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel bij besluit van 9 december 2002, RWB/2002/2604 het bij besluit van de gemeenteraad van 3 september 2002, nr. 24312 vastgestelde bestemmingsplan Anninks- en Nijhofshoek, Woltersweg 95-97 heeft goedgekeurd. Deze planherziening vormt de juridische basis voor de bouw van een vrijstaande woning op genoemd perceel.
Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening
Het bestemmingsplan ligt van 8 januari 2003 tot en met 18 februari 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Gedeputeerde Staten te wenden. Het beroep kan van 8 januari 2003 tot en met 18 februari 2003 worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
Inwerkingtreding
Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 19 februari 2002. Indien verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek kan alleen worden gedaan door diegenen die bevoegd zijn tot het instellen van beroep.
* Hengelose Esstraat 55, veranderen en vergroten woning ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 2 tot 30 januari 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen, tweede verdieping van het Telgenflat, Markt 203. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u van 2 tot 30 januari 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Binnenplanse vrijstellingen, artikel 15 WRO

Verzoeken zijn ingediend om vrijstelling te verlenen van de geldende bestemmingsplanbepalingen voor:

* Schalmedenweg 25, oprichten garage

* Wolfkaterweg 2, veranderen en vergroten woning
Burgemeester en wethouders zijn op grond van de planvoorschriften van het betreffende bestemmingsplan "Buitengebied" bevoegd hiervoor vrijstelling te verlenen. Zij zijn in principe bereid aan deze verzoeken mee te werken.
Ter inzage en bedenkingen
De voornemens vrijstelling te verlenen liggen van 2 tot 30 januari 2003 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, tweede verdieping van het Telgenflat, Markt 203.
Eventuele zienswijzen tegen de voornemens tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 30 januari 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Bij de afdeling Milieu ligt ter inzage de melding als bedoeld in het op artikel 8.41 Wet milieubeheer gebaseerde Besluit opslag en transport milieubeheer van:

* El-o-matic, Wegtersweg 16, in verband met het oprichten van een inrichting bestemd voor de opslag en montage van onderdelen en voor afbraamwerkzaamheden

Ter inzage en bezwaar
De inrichting dient te voldoen aan de voorschriften opgenomen in de bijlage bij het genoemde besluit.
Tegen bovenstaande melding op grond van de Wet milieubeheer staat geen bezwaar of beroep open.
De melding met bijbehorende stukken ligt van 2 januari tot en met 13 februari 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu, telefoon 245 96 55. In de week van 16 tot en met 22 december 2002 zijn kapvergunningen
* 7 eiken achter perceel Pastoor Eppinkstraat 60, in het Kerkpad in Beckum. Herplant: 9 eiken in de maat 12/14, een jaar na de kap
* 1 eik in de Drienerparkweg 3. Herplant: 1 boom van een duurzame houtsoort in de maat 12/14, binnen een jaar na het kappen van de eik

* 5 populieren in de Goudstraat langs de sloot (A35). Herplant: 5 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 14/16, binnen een jaar na het kappen van de bomen

* 1 kastanje in de Bazaar 9. Herplant: 1 kastanje in de maat 16/18, binnen een jaar na het kappen van de boom

* 12 populieren achter de Goudstraat 65. Herplant: 12 bomen van een duurzame houtsoort in de maat 14/16, binnen een jaar na het kappen van de bomen

Voor de laatste twee kapvergunningen geldt dat de bomen mogen worden gekapt zodra het bestemmingsplan Hengelose Es deelplan centrumgebied in werking is getreden:

* 1 eik in de Sloetsweg ter hoogte van huisnummer 279. Geen herplant.

* 29 esdoorns en 13 platanen. Herplant: een aantal esdoorns en platanen in de maat 14/16, na de realisatie van de nieuwbouw van het winkelcentrum
De besluiten zijn genomen in de week van 16 tot en met 22 december Werk aan de weg


Weideweg
In verband met onder andere rioleringswerkzaamheden is het gedeelte Weideweg, gelegen tussen de Bornsestraat-Bankastraat-Wegtersweg, afgesloten voor alle verkeer. Dus ook voor fietsers en voetgangers. Meer informatie
Voor meer informatie en de omleidingroute kunt u kijken op www.hengelo.nl onder het kopje '"Werk aan de weg" op de hoofdpagina.
* Kruising Vleermuisstraat-Libellestraat, van 4 december 2002 tot en met 16 januari 2003
december 3 10 17 24