Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Persbericht ministerraad
20 december 2002

BENOEMING DIRECTEUR-GENERAAL OPENBARE ORDE EN VEILIGHEID BIJ HET MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

De ministerraad heeft besloten de heer drs. H.W.M. (Dick) Schoof (45 jaar) voor te dragen voor benoeming als directeur-generaal openbare orde en veiligheid bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De voordracht wordt gedaan door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De heer Schoof volgt op 1 maart 2003 de heer A.H.C. Annink op, die per medio januari is benoemd tot secretaris-generaal bij het Ministerie van Defensie.

De heer Schoof is vorig jaar benoemd tot project-directeur-generaal Vreemdelingenwet 2000 bij het ministerie van Justitie. Deze functie combineert hij met het hoofddirecteurschap van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), een functie die hij sinds 1999 vervult. Daarvoor was hij plaatsvervangend secretaris-generaal bij het ministerie van Justitie. Eerder was hij plaatsvervangend hoofddirecteur bij de Centrale Financiën Instellingen, een agentschap van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Eind jaren '80 was hij beleidsmedewerker bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten Hij heeft planologie gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Nijmegen.

De benoeming van Schoof is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.

RVD, 20.12.2002