Opkopzorg


Formulierenset, indicatieprotocol en conversietabel nu op OpKopZorg

De formulierenset, de conversietabellen van functiegerichte indicatie naar zorgproducten en het protocol voor de indicatiestelling zijn definitief vastgesteld. De documenten zijn te vinden op deze site.

Met de formulierenset als basis worden de softwarepakketten die door de indicatieorganen wordt gebruikt vernieuwd. Het indicatieprotocol bevat een groot aantal afspraken over de werkwijze van indicatieorganen. Met de conversietabellen worden de indicatieorganen in staat gesteld om de functiegerichte indicatiebesluiten te vertalen naar zorgproducten. Zorgkantoren kunnen met die informatie een verband leggen tussen de geindiceerde zorg en de zorg zoals deze nu door de instellingen wordt geleverd. In 2004 is die conversie niet meer nodig, omdat de zorgaanbieders gefinancierd zullen worden en zorg gaan leveren op basis van de geindiceerde functies.

In de brief aan de partijen die deelnemen aan het projectteam invoering functiegericht indiceren wordt opnieuw de koers uitgezet voor het invoeringstraject tussen 1 januari en 1 april 2003. Door de brede verspreiding van deze brief zijn alle betrokkenen in staat om alle energie te steken.

27 januari: helpdesk
27 januari 2003 organiseert OpKopZorg.nl een helpdesk over de formulierenset, de conversietabellen van functiegerichte indicatie naar zorgproducten en het protocol voor de indicatiestelling. Als u vragen heeft kunt u deze nu al doorgeven aan de redactie.

Datum: 20-12-2002