Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 20-12-2002 Persbericht district Aa & Dommel

VERZET BIJ AANHOUDING, Berlicum

Politiemensen in burger waren donderdagmiddag op weg naar Heeswijk Dinther. Vanaf de Zuid Willemsvaart onder Berlicum reed achter hen een personenauto. De bestuurder ervan, naar later bleek een 19-jarige inwoner van Veghel, zat voortdurend met zijn GSM in de hand te bellen. Hij slingerde daarbij behoorlijk en ter hoogte van een naderende wegversmalling drukte hij bij het veranderen van rijstrook een andere automobilist van de weg. Die automobilist moest vol in de remmen om een aanrijding te kunnen voorkomen. Toen die autobestuurder daarop claxonneerde stak de Veghelnaar als reactie zijn middelvinger nog eens op. De agenten gaven de Veghelnaar een stopteken en wilden hem een proces-verbaal geven. Hij weigerde vervolgens zijn naam op te geven en had ook geen papieren bij zich. Toen hij daarop werd aangehouden weigerde hij uit de auto te komen. Hij bedreigde de agenten meerdere keren mondeling met de dood en toen hij werd vastgepakt begon hij zich hevig te verzetten. Daarbij liep een van de agenten een aantal kraswonden op in het gelaat. De verdachte kon uiteindelijk worden overmeesterd en is ingesloten op het politiebureau in Den Bosch. Hij is in verzekering gesteld.

WINKELDIEFSTAL, Boxtel

Donderdagmiddag heeft de politie aan de Markt in Sint Oedenrode een 30-jarige man zonder woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt er van verdacht uit een daar gevestigde winkel enkele flessen champagne te hebben weggenomen. Hij is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.

AUTO UITGEBRAND, Sint Michielsgestel

Aan de Theerestraat in Sint Michielsgestel is afgelopen nacht een uitgebrande auto aangetroffen. De auto bleek van diefstal afkomstig en is vermoedelijk gebruikt bij een ramkraak in `s-Hertogenbosch.

AUTO GESTOLEN, Vught

Aan de Esdoornlaan in Vught is vrijdagmorgen een donkergroene personenauto van het merk Opel Omega en voorzien van het kenteken stolen. De eigenaar had de auto met draaiende motor voor zijn woning geplaatst. Toen hij 5 minuten later weer bij zijn auto kwam bleek deze weg te zijn.

ALCOHOL IN HET VERKEER, Boxtel/Vught

Een 59-jarige man uit Boxtel reed donderdagavond met zijn auto over de Liempdseweg in zijn woonplaats en bleek iets te veel gedronken te hebben. Dat kwam de man te staan op een geldboete van 190 euro.

Een 61-jarige automobilist uit Esch reed donderdagavond met een behoorlijke slok op over de Hertoglaan in Vught. Hij bleek zo diep in het glaasje te hebben gekeken dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.