Fugro N.V

Fugro neemt Foundation and Exploration Services Group (VK) en Petcom Inc. (USA) over
Leidschendam, The Netherlands, 20 December 2002
---

Met deze overnames versterkt Fugro haar geotechnische positie in het Verenigd Koninkrijk en breidt ze het dienstenpakket van de Geoscience Divisie verder uit.

Overname van Foundation and Exploration Services (FES) Group

Fugro Holdings Limited in het VK heeft overeenstemming bereikt met de aandeelhouders van FES over de overname van de onderneming. De overname zal in januari 2003 worden afgerond na beëindiging van de due diligence en onder voorwaarde van uiteindelijke toestemming van de Raad van Commissarissen. De koopprijs bedraagt circa GBP 4,1 miljoen.

De FES Groep, het grootste onafhankelijke geotechnische bedrijf in het VK, heeft meer dan 100 medewerkers en werkt vanuit kantoren in Basingstoke, Consett en Dublin. Het bedrijf heeft een jaaromzet van GBP 6.5 miljoen uit geotechnisch onderzoek op land en op zee en uit booractiviteiten. FES voert een grote variëteit van projecten uit, vooral op de binnenlandse markt van het VK.

Met FES is Fugro in staat om een breder dienstenpakket van grondonderzoek en boordiensten in eigen beheer te verrichten op het land en op zee binnen het VK ter aanvulling op de specialistische Cone Penetration Test (CPT) en geofysisch diensten, die al ruim 30 jaar door de groep in het VK worden aangeboden.

Overname van Petcom Inc.

Jason Geosystems, onderdeel van Fugros Geoscience divisie, heeft overeenstemming bereikt over de overname van Petcom Inc. (Petcom) in de USA, onder voorbehoud van due diligence.

Petcom is gevestigd in Dallas, Texas, heeft 8 medewerkers en had in 2001 een jaaromzet van USD 1.6 miljoen. De huidige eigenaren (de oorspronkelijke oprichters) hebben ingestemd met de voortzetting van hun werkzaamheden als Petcoms management team. Het bedrijf is in 1992 opgericht. De koopprijs bedraagt USD 3 miljoen.

Petcom biedt eerste klas Petrofysische software en diensten aan de olie- en gasindustrie. Klanten van Petcom zijn multinationals en grote onafhankelijke oliemaatschappijen, diensten- en adviesbedrijven en individuele consultants. De combinatie van Petcoms Petrofysisch software gekoppeld aan Jasons Rock Physics en 3DiQ Reservoir Characterization software levert een zeer krachtige combinatie op.
---

More information :
Author : Fugro N.V.
E-mail : ir@fugro.nl
Fugro N.V.
Leidschendam
www.fugro.nl