eToken Web Sign On van Aladdin automatiseert log in-procedures

Eén token en één wachtwoord bieden toegang tot meerdere toepassingen

IJsselstein, 20 december 2002 Aladdin Knowledge Systems (Nasdaq: ALDN), leverancier van beveiligingsoplossingen voor software en internet-content, introduceert eToken Web Sign On (WSO), waarmee op veilige en efficiënte wijze log in-gegevens worden beheerd. eToken Web Sign On is een elektronische USB-sleutel ter grootte van een normale huissleutel en slaat alle log in-gegevens op, waaronder wachtwoorden, PIN-codes, klantnummers, creditcardgegevens, URLs en vervaldata. Om toegang te krijgen tot applicaties of het internet, hoeven gebruikers met eToken WSO slechts eenmaal in te loggen.

Wachtwoordbeveiliging onrendabel
Complexe wachtwoorden en PIN-codes vergroten wel de veiligheid van netwerk- en internettoegang, maar zijn niet gebruiksvriendelijk. Zo moeten gebruikers vaak teveel wachtwoorden onthouden, wat averechts werkt en veel kosten met zich meebrengt. Aan eToken WSO kunnen meerdere applicaties worden gekoppeld. Hierdoor zijn systeembeheerders niet verplicht om voor elke applicatie en per gebruiker een nieuw wachtwoord aan te maken. Volgens Gartner kunnen de kosten voor het vernieuwen van wachtwoorden nodig op het moment dat gebruikers wachtwoorden zijn vergeten oplopen tot US$ 25 per nieuw aan te maken wachtwoord.

Peter van Ruiten, General Manager van Aladdin Benelux: Je identiteit dien je altijd geheim te houden, niet alleen op je pc op het werk, maar zeker ook op het internet. Een wachtwoord alleen is niet voldoende om je identiteit veilig te stellen. Vaak kunnen wachtwoorden eenvoudig worden geraden door derden, of ze worden niet zorgvuldig geheim gehouden. eToken Web Sign On maakt gebruik van two-factor authenticatie : het authenticeren zowel met de eToken, ofwel iets dat je hebt, als met de daarbijbehorende PIN-code, iets dat je weet.

eToken versimpelt log in
eToken verzamelt en bewaart alle log in-gegevens van gebruikers in een beveiligde container. Gebruikers krijgen direct toegang tot internetaccounts doordat de informatie van webpagina s wordt bewaard op eToken. Het enige dat gebruikers hoeven te doen om een beveiligde website te bezoeken, is het inpluggen van eToken in de USB-poort en het eToken-wachtwoord invoeren.

Aladdin
Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.