Ingezonden persbericht

Tanja Lubbers: van cynische journalist tot vredesactivist

Etappe 16 KRO De Wandeling op Marskramerpad

OLDENZAAL, 20021216 -- "De cynische rol van de journalist past me wel, die jas zit makkelijk. Maar ik vond het uiteindelijk te makkelijk..." Tanja Lubbers werkte 12 jaar als redacteur voor de VPRO en stapte in 2000 over naar Pax Christi om organisaties te steunen die in Macedonië voor de mensenrechten en vrede werken.

Tijdens de zestiende etappe van KRO De Wandeling gaat Lucette Verboven in gesprek met Tanja Lubbers over haar ervaringen in Macedonië. "Het was het multiculturele voorbeeldland op de Balkan. Maar tijdens mijn verblijf sloeg de vlam in de pan en konden de Albanezen en Macedoniërs elkaar wel schieten." De reden om in Macedonië voor Pax Christi te werken noemt ze oneigenlijk. "Het was de liefde die me in het land hield, deze baan was de mogelijkheid om bij mijn vriendje te zijn." De relatie houdt niet stand, Tanja blijft. "Ik had er genoeg van om aan de zijlijn te blijven staan en vanuit een kritisch standpunt te roepen wat er allemaal niet goed was aan het ontwikkelingswerk. Ik groeide in die jaren toe naar een actieve betrokkenheid en wilde in de modder staan." Inmiddels is ze terug in Nederland en na een jaar van 'rust' gaat Tanja Lubbers bij Pax Christi in Utrecht aan de slag voor de vrede in Macedonië.

KRO De Wandeling volgt in december het Marskramerpad naar Oldenzaal. Een spiritueel avontuur van presentatrice Lucette Verboven en mensen die hun hart volgen om zo de winter kleur geven.

KRO De Wandeling, vrijdag 20 december 16.30 uur (HH. op zondag 22 december 09.30 uur)
Nederland 1

KRO De Wandeling.
Mensen die hun hart volgen.



Ingezonden persbericht