Ingezonden persbericht

Primeur voor inwoners van Parijs: Televisie en videodiensten over DSL

TF1 en LDCOM, een toonaangevende Franse telecomaanbieder, bieden de inwoners van Parijs de mogelijkheid om via hun telefoonlijn televisiebeelden en videodiensten te ontvangen. Op dit moment hebben reeds 200 gebruikers toegang tot audiovisuele diensten en breedband Internet als onderdeel van een pilotproject in de regio Parijs. Om deze breedbandtoepassingen mogelijk te maken heeft LDCOM gekozen voor de DSL-oplossingen van Alcatel.

Dit initiatief, het eerste in Frankrijk, geeft een indicatie van de te verwachten ontwikkeling van breedbandtoegang voor entertainmentdiensten. DSL heeft supersnel Internet, met bandbreedtes tot 1 Megabit per seconde, tot een realiteit gemaakt voor steeds meer gebruikers. Hiermee is de tijd rijp voor verdere ontwikkelingen. De beschikbare bandbreedte is gegroeid met een factor vier tot vijf waardoor, via een simpele bestaande telefoonlijn, diensten mogelijk worden als het gebruik van instant video on demand, interactief online gamen via de TV en het bekijken van TV-programma's wanneer jou dat uitkomt.

LDCOM investeert tot eind volgende jaar honderd miljoen euro in het uitbreiden van haar DSL-netwerk. "Consumenten verlangen steeds meer keuzevrijheid en interactiviteit van hun TV en PC. DSL voorziet in de innovatieve diensten die deze gebruikers wensen." aldus Michel Paulin, Senior Vice President van LDCOM's Networks and Carriers division.

Het volledige persbericht vindt u in bijgaand document.

Voor nadere informatie:
Alcatel Telecom Nederland/Eva Fodor
T. 070 - 3079 815
E. eva.fodor@alcatel.nl

>