Korps: Groningen, plaats: Diverse 20-12-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdag 20 december 2002

Editie vrijdagmiddag

Ter Apel: gewonden bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de A.G. Wildervanckweg in Ter Apel is vrijdagmorgen een 81-jarige automobiliste uit Ter Apel gewond geraakt. De vrouw wilde op de kruising met de Nulweg linksaf slaan en zag daarbij een uit tegenovergestelde richting komende auto, bestuurd door een 61-jarige man uit Ter Apel, over het hoofd. Er volgde een botsing waarbij de bejaarde vrouw beenletsel op liep. Ze is naar een ziekenhuis gebracht. Haar twee passagiers, een 43-jarige en een 55-jarige vrouw eveneens uit Ter Apel, zijn ook voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De andere bestuurder liep geen letsel op. Beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Finsterwolde: slachtoffer verkeersongeval overleden De 23-jarige vrouw uit Finsterwolde die donderdagmorgen zwaar gewond raakte bij een verkeersongeval aan de Ekamperweg in Finsterwolde, is donderdagmiddag aan haar verwondingen overleden. De vrouw raakte met haar auto op een opgevroren weggedeelte in een slip en botste tegen een boom. Ze werd na hulp van een traumateam in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

Winsum: fietsendief aangehouden
Een 26-jarige man uit Groningen is vrijdagmiddag door de politie aangehouden aan de Borgweg in Winsum. De man reed bij het NS station rondjes op een damesfiets. Hij wilde vervolgens met de fiets in de trein stappen maar daarbij herkende de eigenaresse, een 24-jarige vrouw uit Winsum, haar fiets. Ze wist de dief met behulp van een aantal scholieren staande te houden en over te dragen aan de politie. De man werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Appingedam: bromfietser gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval aan de Dijkhuizenweg in Appingedam is vrijdagmorgen een 36-jarige man uit de gemeente Ten Boer gewond geraakt. De man haalde op zijn bromfiets een bestelauto in maar omdat uit tegengestelde richting een auto nadere remde hij hard. Daarbij verloor hij de controle over de brommer en kwam te vallen waarna de bestelauto die hij wilde inhalen over zijn arm reed. De man is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn brommer liep lichte schade op.

Zuidhorn: gordelcontrole
De politie heeft vrijdagmorgen op de Hoofdstraat in Zuidhorn een controle op het dragen van autogordels gehouden. Vijfenzeventig voertuigen werden gecontroleerd. Twee mensen liepen een boete van 40 euro op wegens het niet dragen van de gordel.

Groningen: stadswacht redt kind uit wak
Een 34-jarige stadswachte die vrijdagochtend in haar vrije tijd langs de nog bevroren vijver aan de Travetijnstraat fietste zag daar een grote groep mensen staan. Zij zag vervolgens een jongetje in een wak liggen. De vrouwelijke stadswacht bedacht zich niet en kroop voorzichtig het ijs op en kalmeerde het jongetje. Zij kon het jongetje uit het koude water halen en kroop samen met hem naar de kant. Later contact leerde dat het jongetje geen nadelige gevolgen van het voorval heeft overgehouden.

Groningen: tasje met autoradio-cdspeler leidt tot aanhouding Een getuige zag vrijdagochtend een 37-jarige man een plastic zak met inhoud verstoppen in de struiken bij de Damsterkade. Inspectie leerde dat er een autoradio-cdspeler in de tas zat. De getuige waarschuwde de politie die de stereo verving door een baksteen en op de uitkijk ging staan. Na enige tijd reed een auto de Damsterkade op en stapte de 37-jarige man uit om kennelijk de tas te pakken. Hij voldeed aan het opgegeven signalement en werd aangehouden. De man bekende de cd-speler van iemand te hebben aangenomen om hem te doorverkopen. Na verhoor werd hij met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld.

Groningen: rijden in verboden richting
In de Oosterstraat werd vrijdagmiddag gecontroleerd op het rijden in verboden richting. In totaal werden 11 bekeuringen uitgedeeld. De politie controleert regelmatig op het rijden in verboden richting in de Oosterstraat en Gelkingestraat.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)