Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-12-2002 3e persbericht van vrijdag 20 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Meisje aangehouden voor zakkenrollen Een meisje van 14 uit het Duitse Keulen is vrijdagmiddag rond 15.15 uur aangehouden omdat ze twee vrouwen van hun portemonnee zou hebben bestolen. Toen het meisje rond 14.45 uur in een winkel aan de Demer de portemonnee uit de tas van een vrouw van 60 uit Sint Oedenrode haalde, werd ze door de vrouw betrapt. Die heeft het meisje samen met een getuige aangehouden en aan de politie overgedragen. Kort daarna bleek dat ook een vrouw van 24 uit Eindhoven door het meisje bestolen was van haar portemonnee. Dat was rond 13.45 uur gebeurd in een winkel aan de Rechtestraat. Het meisje zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man beroofd van portemonnee
Een man van 20 uit Weert is vrijdagochtend rond 3.30 uur beroofd van zijn portemonnee met ruim 100 euro, een rijbewijs en enkele pasjes. Toen hij op het Begijnenhof liep, werd hij aangesproken door een man. Omdat hij het niet vertrouwde, liep de man uit Weert hard weg. Hij werd achtervolgd door de man, die hem tijdens het hardlopen onderuit schopte. Toen het slachtoffer op de grond lag, werd zijn portemonnee door de man uit zijn broekzak gehaald. De verdachte is er vervolgens vandoor gegaan. Het gaat om een ongeveer twee meter lange man van ruim 25 jaar oud.

Eindhoven: Dronken automobilist
Een man van 20 uit Helmond is vrijdagavond rond 20.15 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Dat gebeurde op de Prof. Dr. Dorgelolaan. Uit een blaastest op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van 0,90 te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.

Veldhoven: Portemonnee weg
Een vrouw van 54 uit Veldhoven is vrijdagmiddag bestolen van haar portemonnee met inhoud. De vrouw ontdekte rond 13.45 uur in een winkel aan De Dom dat de beurs was verdwenen uit haar boodschappentas. Er zaten ongeveer 85 euro aan contant geld en enkele pasjes in.

Gemert: Diefstal uit woning
Bij een insluiping in een woning aan de Wassenaarstraat zijn sieraden, een geldkistje en een spaarpot weggehaald. De totale waarde is onbekend. Dat gebeurde vrijdagmiddag tussen 12.00 en 14.30 uur. Er stond een raam op de eerste verdieping van het huis open.

Nuenen: Vrouw bedreigd door automobilist
Een vrouw van 23 uit Tilburg is vrijdagmiddag rond 16.00 uur bedreigd door een automobilist. De vrouw reed in haar wagen over de Collse Hoefdijk in Nuenen. De automobilist kwam eerst heel dicht achter haar rijden, en haalde de vrouw daarna in. Net voor de kruising Collse Hoefdijk/Collseweg stopte de man, waardoor de vrouw ook moest stoppen. De man stapte uit zijn auto, liep naar de wagen van de vrouw toe, stak zijn hand door het geopende raampje, en trok het glas kapot. Daarna wilde hij het portier opentrekken, maar hield daarbij de klink in zijn hand. Daarop is hij, met het handvat nog bij zich, in zijn eigen auto gestapt, en er vandoor gegaan.

Son: Rijbewijs kwijt
Een man van 27 uit Sint Oedenrode is vrijdagavond rond 19.00 uur na een ongeval aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Dat gebeurde op de zuidelijke ventweg van de Rooijseweg. De man reed daar achterop de wagen van een man uit Son. Er raakte niemand gewond. Uit een blaastest op het bureau bleek de man uit Sint Oedenrode een alcoholpromillage van ruim 1,4 te hebben. Zijn rijbewijs is daarom ingenomen.

Best: Hennepkwekerij uitgebrand
Door een brand in een garage van een woning aan de Mr. T.J. Verschuurstraat is vrijdagmiddag rond 14.30 uur een complete hennepkwekerij verwoest. Er stonden ongeveer 180 hennepplanten en de nodige kweekapparatuur in de garage. Het vuur heeft alles vernietigd. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting. De 53-jarige eigenaar van de woning heeft een proces-verbaal gekregen.