Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 20 december 2002

... B & W-nieuws week 49

2. Het college van B&W stemt in met de inhoud van de nota Actualisatie Nota Planschade. Deze nota gaat in op de ontwikkelingen op het terrein van planschade - schade ten gevolge van planologische ontwikkelingen - sinds het verschijnen van de planschadenotitie van december 1999. Het college stelt het presidium voor het B&W besluit ter informatie toe te zenden aan de raadscommissie Ruimte, Economie, Grondbedrijf en Luchthaven.

1. Het college van B&W heeft kennis genomen van de jaarrekening 2001 van het regionaal Indicatieorgaan Amstelland en Meerlanden (RIO). Het college stelt de totale subsidie van het RIO voor 2001 vast op ¤ 465.977,81.
De RIO subsidie voor 2003 wordt geraamd op ¤ 708.628,00 en zodra de nieuwe begroting beschikbaar is zal het college een definitief besluit nemen over de subsidie van 2003. Het college stelt voor het B&W besluit ter informatie toe te zenden aan de raadscommissie Welzijn, Onderwijs en Cultuur.

1. Het college van B&W heeft kennis genomen van de jaarrekeningen van de Centrale Post Ambulancevervoer (CPA) en de jaarrekeningen 2000 en 2001 van de Geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en Rampen Agglomeratie Amsterdam (GRAM). Het college stelt het presidium voor het B&W besluit ter informatie toe te zenden aan de raadscommissie Algemene Bestuurszaken en Middelen.

1. Het college van B&Wheeft ingestemd met het Tweede Kans beleid van de Woonmaatschappij onder de voorwaarden dat de maatregelen ook worden ingezet voor dakloze Haarlemmermeerders. Het Tweede Kans beleid houdt in dat mensen die door hun problematische woongedrag niet te handhaven zijn en de kans lopen uit hun woning gezet te worden, in de gelegenheid gesteld worden hun gedrag te verbeteren. Het zelfstandig blijven wonen is het uitgangspunt. Dit Tweede Kansbeleid wil de Woonmaatschappij ook inzetten voor mensen die al uit hun huis zijn gezet en (nog steeds) dakloos zijn. Deze mensen komen niet voor de normale urgentie regeling in aanmerking, omdat zij onaangepast verdrag tonen. In Haarlemmermeer gaat het naar schatting om 5 à 10 mensen op jaarbasis.
De regeling geldt niet voor de daklozen die op Schiphol verblijven. Dit zijn over het algemeen geen Haarlemmermeerders en voor deze mensen is hulp en eventueel onderdak beschikbaar via de centrum gemeente Amsterdam, of de plaats van herkomst.
De Stichting Meer waarde neemt de woonbegeleiding voor haar rekening en rekent maandelijks af op basis van declaratie tot een maximum van in totaal ¤ 40.000, -. Deze financiële middelen komen van de begroting ten behoeve van noodhuisvesting voor dak- en thuislozen.
1. Het college van B&W heeft besloten met de Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer te overleggen over de voorgenomen subsidieverlening 2003. De Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer heeft een subsidie aanvraag gedaan voor financiering van de vervangingsinvesteringen. Onderzoek van de gemeente heeft echter uitgewezen dat de bibliotheek over voldoende middelen beschikt om het huidige inventaris periodiek te kunnen vervangen en dat aanvullende subsidiëring niet aan de orde is.
De betrokkene is op de hoogte gesteld van dit besluit en kan tot 1 januari bezwaar maken tegen de zienswijze van de gemeente middels een hoorzitting.

1. Het college van B&W heeft besloten om ten behoeve van de doorstromingmaatregelen op de kruising N201 Van Heuven Goedhartlaan ¤ 189.500, - te onttrekken uit de Bestemmingsreserve Korte Termijn Bereikbaarheid en ¤ 74.000, - te onttrekken uit de bestemmingsreserve Openbaar Vervoer. Tevens is besloten ten behoeve van de doorstromingsmaatregelen op de kruising N201-Rijnlanderweg ¤ 47.300, - te onttrekken uit de bestemmingsreserve Korte Termijn Bereikbaarheid en ¤ 255.100, - te onttrekken uit de bestemmingsreserve Openbaar Vervoer.
Het college stelt het presidium voor het B&W besluit ter bespreking met het college voor te leggen aan de raadscommissie Wonen en Verkeer.
2. Het college van B&W heeft besloten aan de raad voor te stellen uit de reserve Grondbedrijf een investeringskrediet van ¤ 10.000.000, - te voteren voor het doen van strategische grondaankopen. Onder strategische aankopen kunnen worden verstaan die aankopen, die passen in een al dan niet vastgesteld plan met betrekking tot de ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente in de meest brede zin, terwijl daarvoor nog geen grondexploitatie is vastgesteld. Het college stelt het presidium voor het raadsvoorstel ter advisering aan de gemeenteraad te agenderen voor de vergadering van de raadscommissie Ruimte, economie, Grondbedrijf en Luchthaven en ter besluitvorming voor de vergadering van de gemeenteraad.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen