Ingezonden persbericht


Persbericht

Huizen, 29 november 2002

Zaterdag 21 december in de Oude Kerk van Huizen:

Kerstzangdienst met mannenkoor 'Jeduthun'

HUIZEN - Wie van koor-, orgel- en/of panfluitmuziek houdt, kan op zaterdagavond 21 december zijn hart ophalen tijdens de jaarlijkse kerstzangdienst in de Oude Kerk van Huizen. Het chris­telijke mannen­koor 'Jedut­hun' uit Amers­foort, organist Marcel van de Ketterij en panfluitist Geert-Jan van de Beek verlenen muzikale medewer­king. Er staat ook dit jaar veel samenzang en een kerstmeditatie op het program­ma. De kerst­zang­dienst begint om 19.45 uur; de deuren van de Oude Kerk staan vanaf 19.00 uur open.

Deze dienst voor jong en oud wordt georganiseerd door het HGVV, een overkoe­pelend orgaan van verenigin­gen binnen de Hervorm­de Gemeente van Huizen.

Christelijk mannenkoor 'Jeduthun' werd opgericht in 1982. Het ruim honderd leden tellende koor staat sinds 1998 onder leiding van dirigent Arie Kortle­ven, die zijn opleiding heeft gevolgd aan het conservatorium te Zwolle. Kortleven is organist en dirigent van diverse koren.

Marcel van de Kette­rij volgde zijn opleiding eveneens in Zwolle. Die rondde hij in 1991 af met het behalen van de diploma's Uitvoerend Musicus Orgel en Praktijkdiploma Orgelspel. Hij heeft een uitgebreide lespraktijk en is als organist werkzaam in de Apeldoornse Eben Haëzerkerk. Sinds 1998 is hij de vaste organist van 'Jeduthun'.

Geert-Jan van de Beek uit Barneveld is vijftien jaar oud en speelt sinds zes jaar panfluit. Hij krijgt les van Jan Rakhorst en treedt regel­matig op met koren, waaronder 'Jeduthun'. Hij doet ieder jaar examen bij de Nederlandse Organisatie van Muziekdocenten (NOM).

De kerstmeditatie wordt dit jaar verzorgd door kandidaat A. Scheer uit Huizen. Namens jeugdvereniging 'Deo Duce' verzorgt Magda Honing de Schriftlezing. De toegang tot deze muzikale avond is vrij; ter bestrijding van de onkosten wordt er een collecte gehouden. Na afloop van de kerstzang­dienst zijn cd's van 'Jedut­hun' te koop. Een deel van de op­brengst van de verkoop komt ten goede aan de Mission Aviation Fellowship (MAF).

Noot voor de redactie (