Ingezonden persbericht


Persbericht

Kerstsfeer in het Keringhuis

HOEK VAN HOLLAND, 10 december Vanwege de grote belangstelling in de vorige jaren organiseert het Keringhuis wederom dit jaar in de kerstvakantie (van 21 december t/m 5 januari) gratis kerstrondleidingen voor alle mensen die de Maeslantkering eens van heel dichtbij willen bekijken. Door de week zal elke dag een rondleiding starten om 11.30 uur. Zoals normaal zullen de instaprondleidingen in het weekend starten om 11.30, 13.30 en 15.00 uur. Alle rondleidingen zijn de hele kerstvakantie gratis!

Kinderactiviteiten

Ook voor kinderen wordt er een leuke rondleiding georganiseerd: op de maandagen en vrijdagen zal een proefjesrondleiding worden gegeven om 14.00 uur. Ook zal er tijdens de kerstvakantie een feestelijke puzzeltocht te verkrijgen zijn. Verder kunnen kinderen zelf een kerstbal met allerlei waterdingen, zoals boten, vissen of ontwerpen. Ballen die ingeleverd worden in het Keringhuis krijgen een plekje in de keringkerstboom. Als de kinderen de puzzeltocht of een zelf ontworpen kerstbal inleveren krijgen ze een leuk cadeautje.

Voorbereidingen herdenkingsjaar watersnoodramp

Op 1 februari 2003 is het 50 jaar geleden dat Nederland geteisterd werd door de Watersnoodramp. In het Keringhuis zal aan deze gedenkwaardige datum aandacht worden besteed door middel van diverse activiteiten. Voor één van deze activiteiten is de hulp nodig van de bezoekers van het Keringhuis. Op een herinneringskaart voor de Watersnoodramp kunnen bezoekers hun herinneringen, ideeën en gedachten over watersnoodrampen noteren. Meer dan honderd mensen hebben deze kaart inmiddels al ingevuld. Een gedeelte hiervan wordt al sinds oktober in een mooie lijst tentoongesteld in het Keringhuis.

Informatiecentrum het Keringhuis

Met bewegende maquettes, animaties en videobeelden wordt in het Keringhuis de geschiedenis, de bouw en de werking van de stormvloedkering toegelicht. Maar ook de actuele stand van zaken op het gebied van waterbeheer komt aan de orde. De Maeslantkering, sluitstuk van de Deltawerken, is een constructie van wereldformaat, die met zijn twee gigantische armen in één keer de Nieuwe Waterweg kan afsluiten. De toegang van het informatiecentrum is gratis.

Openingstijden Kerstvakantie

Wij zullen tijdens de kerstvakantie gesloten zijn op 25 en 31 december en 1 januari. Op deze dagen zal er dus ook geen rondleiding worden gegeven.

maandag t/m vrijdag: 10.00 tot 16.00 uur

weekend en feestdagen: 11.00 tot 17.00 uur

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Keringhuis, Marit Buis of Margit Dokter

telefoon: 0174-511222/ fax: 0174-540324 / e-mail: keringhuis@podium.nl/ www.keringhuis.nl het Keringhuis
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
telefoon: 0174-511222
email: buis@podium.nl
internet: www.keringhuis.nl