Gemeente Zevenaar


1/4 Infopagina Gemeente Zevenaar

INHOUD INFO WEEK 51 (16 t/m 22 december 2002)

VERKIEZING TWEEDE KAMER 22 JANUARI 2003

Alle wetenswaardigheden op een rij:

- woensdag 22 januari 2003 verkiezing Tweede Kamer
- de stembureaus zijn open van 07.30 tot 21.00 uur
- als u zelf niet kunt stemmen, machtig dan een ander
- een schriftelijk verzoek hiertoe kunt u tot en met 8 januari 2003 indienen
- na 8 januari 2003 is volmachtverlening alleen mogelijk binnen hetzelfde stemdistrict, gebruik hiervoor uw oproepkaart

- zelf stemmen in een ander stemdistrict, zet uw oproepkaart om in een kiezerspas
- schriftelijke verzoeken hiertoe kunt u tot en met 8 januari 2003 indienen
- vanaf 8 januari tot en met 17 januari 2003 kunt u nog een mondeling verzoek indienen, raadpleeg hiervoor uw oproepkaart

- uiterlijk 3 januari 2003 valt de oproepkaart bij u in de brievenbus
- uiterlijk 15 januari 2003 valt de kandidatenlijst bij u in de brievenbus
Volmacht- en kiezerspasformulieren kunt u aanvragen en indienen bij de afdeling burgerzaken van deze gemeente, telefoonnummer 0316-595258.

NIEUWJAARSRECEPTIE

Het gemeentebestuur van ZEVENAAR wenst u fijne feestdagen en een gelukkig 2003 toe.

Op maandag 6 januari staan wij klaar in de Burgerstraat van het gemeentehuis om u persoonlijk te verwelkomen. Van 19.30 uur tot 20.30 uur is er gelegenheid om het gemeentebestuur en elkaar de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. Dit onder het genot van een drankje en een hapje.

Alle inwoners van de gemeente Zevenaar en vertegenwoordigers van instellingen en organisaties zijn van harte welkom op deze nieuwjaarsreceptie.

Het gemeentebestuur van Zevenaar

RAADSVERGADERING

De openbare vergadering van de RAAD van de gemeente Zevenaar wordt gehouden op 18 DECEMBER 2002 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.00 uur. Agenda:
A. Vragenuur

1. Beantwoorden schriftelijke vragen

2. Mededelingen college

3. Lijst van ingekomen stukken

4. Onderwerpen raadsagenda




2/4 Infopagina Gemeente Zevenaar

B. Onderwerpen

1. Notulen van de raadsvergadering van 27 november 2002
2. Bezuinigingen 2002

3. Aanpassing verordening belastingen en rechten 2003
4. Vaststellen Welzijnsprogramma 2003

5. Minimabeleid 2003

6. Financiële positie Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs Zevenaar
7. Vaststellen Integraal Huisvestingsplan 2003
8. Zesde wijziging gemeentelijke Bouwverordening
9. Voorbereidingsbesluit locatie Noordeinde
10. Beschikbaar stellen krediet ten behoeve van de ontwikkeling bestemmingsplan locatie Noordeinde
11. Vaststellen van het milieu uitvoeringsprogramma
VEILIG FEESTEN?

Brandweer Zevenaar adviseert in verband met brandveiligheid feestdagen De feestdagen gezellig doorkomen. Wie wil dat niet? De feestdagen veilig doorkomen, ach dat gaat toch vanzelf. Toch moet de brandweer ieder jaar weer uitrukken omdat het ergens bij die veiligheid anders liep dan gepland. Juist daarom wil de brandweer u van dienst zijn door het aanreiken van enkele tips om de feestdagen zo veilig mogelijk te kunnen vieren.

Gratis veiligheidstips
Er zijn voor u nog veel meer simpele, maar effectieve tips bij de brandweer verkrijgbaar. Wilt u meer informatie, twijfel dan niet en neem contact op met brandweer Zevenaar afdeling preventie 0316-595170.

Ook op Internet kunt u veel informatie vinden over brandveiligheid bijvoorbeeld www.brandgevaar.nl Alle brandweermensen, die voor en achter de schermen klaar staan als u ze toch nodig heeft, wensen u gezellige maar vooral veilige feestdagen toe.

Komt er een kerstboom?
Plaats de boom niet in een vluchtroute, hierdoor voorkomt u dat u ingesloten raakt. Een boom in een met water gevulde speciale standaard of in een emmer met nat zand is veel veiliger dan een boom die niet bevochtigd wordt. Hierdoor zal de boom minder snel uitdrogen en uitvallen, waardoor het brandgevaar minder wordt. Regelmatig bijvullen is dan wel vereist. Zet de boom niet te dicht bij de gordijnen of andere gemakkelijk brandbare materialen. Gebruik nooit echte kaarsjes in de boom. Een moment van onoplettendheid kan uw boom in een fakkel doen veranderen.

Laat u kaarsen branden?
Zorg dat de kaarsen buiten bereik van kinderen en huisdieren blijven. Laat kinderen en huisdieren nooit alleen met brandende kaarsen ook niet voor een paar minuten. Laat kaarsen in kerststukjes niet te ver opbranden en plaats de kerststukjes zo dat u ze kunt zien. Zet kaarsen en kerststukjes niet te dicht bij een warmtebron zoals de radiator van de centrale verwarming of bijvoorbeeld in de vensterbank. De kaarsen kunnen dan week worden en ombuigen. Zet kaarsen niet dicht bij andere brandbare materialen zoals de gordijnen.

Gaat u versiering ophangen?

Gebruik geen dennengroen of doe dit slechts in beperkte mate. Dit materiaal is zeer brandgevaarlijk, zeker als het droog is.

Versieringsmateriaal langs en aan de plafonds, dient met de onderzijde zo te hangen dat niemand hier tegenaan kan lopen.

Hang de versiering op met behulp van ijzerdraad.




3/4 Infopagina Gemeente Zevenaar

Fonduen en gourmetten
Realiseert u zich, dat een spiritusvlam nagenoeg onzichtbaar is; deze kan nog volop branden terwijl u denkt dat de vlam uit is.
Ook bij fonduen kan de vlam in de pan slaan. Leg daarom een passend deksel op tafel om snel te kunnen reageren.
Laat (kleine) kinderen nooit alleen fonduen.

Hoe te handelen bij een calamiteit
Mocht er, ondanks alle door u genomen voorzorgen, toch nog iets mis gaan, handel dan als volgt:


1. Blijf kalm.

2. Waarschuw de overige bewoners.

3. Vlucht volgens uw eigen vluchtplan.

4. Houd deuren en ramen gesloten en sluit deuren achter u.
5. Blijf dicht bij de grond.

6. Bel NA ONTVLUCHTING direct 1-1-2

TAAKGESTRAFTEN AAN DE SLAG IN DE GIMBORNHOF

De afgelopen maanden hebben er regelmatig jongeren in de Gimbornhof gewerkt in het kader van hun taakstraf. Iedere zaterdag was er wel een groepje van drie, vier of vijf jongens bezig met het schoonmaken van paden, het opruimen van rotzooi, het verwijderen van dood hout en andere werkzaamheden in het groen. In de herfstvakantie is er ook een groep actief geweest. De Gimbornhof is van al die activiteit merkbaar opgeknapt. Verschillende bezoekers is dat opgevallen en hebben ons dat laten weten. De jongeren deden dit werk samen met een begeleider onder verantwoordelijkheid van de Raad voor de Kinderbescherming. In de toekomst hoopt de Raad vaker in de gemeente Zevenaar een project te kunnen laten uitvoeren door taakgestrafte jongeren.

VUILNISWAGEN EERDER BIJ U

In de vorstperiode blijken er minder duobakken aangeboden te worden dan normaal, waardoor de inzamelwagende route ook sneller aflegt dan gebruikelijk. Het kan dus gebeuren dat in de komende periode de inzamelwagen sneller bij u is dan u gewend bent. Houdt u daar svp rekening mee bij het aanbieden van uw bak. Dit advies geldt ook voor de inzameling tijdens de inhaaldag op 28 december.

AFVALINZAMELING TIJDENS FEESTDAGEN

Op woensdag 25 en donderdag 26 december en op woensdag 1 januari wordt er geen afval ingezameld. De inzameling van de beide woensdagroutes wordt ingehaald op zaterdag 28 december. Voor de donderdagroute is helaas geen inhaaldag beschikbaar. Als u met capaciteitsproblemen te kampen heeft kunt u afval naar het aanbiedstation brengen. De kosten bedragen * 0,45 per zak.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen. Datum Wijk/Plaats Inzamelaar Woensdagavond 18 december Babberich drumfanfare Sint Jan Zaterdag 21 december Lentemorgen 2 + complex Platanenlaan en Hunneveldweg + flats Zonnemaat basisschool Lindenhage




4/4 Infopagina Gemeente Zevenaar

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen bouwaanvragen week 49/2002:

- Schaapsdrift 15, veranderen en vergroten woning
- Schaapsdrift 17, veranderen en vergroten woning
- P.C. Hooftstraat 58, vergroten woning

- Methen 5, plaatsen garage en veranderen woonhuis
- Romei 2, uitbreiden van een woonhuis met praktijkruimte
- Emmerichseweg 2, geheel vernieuwen regenkappen t.b.v. klein fruit
Ingekomen bouwaanvragen week 50/2002:

- Veldhuizenseweg 2a, veranderen en vergroten woonhuis
Ingekomen bouwmeldingen week 49/2002:

- Schievestraat 50, plaatsen dakkapel

De ingekomen aanvragen liggen bij de balie van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar. Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning of bouwtoestemming moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende bouwvergunningen week 50/2002:

- Mercurion ongenummerd, bouwen van een bedrijfsgebouw
Algemene Plaatselijke Verordening:

- Reisburo Nijenhuis BV, vergunning voor het plaatsen van een buitenbord op het perceel Kampsingel 20 te Zevenaar;

- alle horeca-ondernemers in Zevenaar, ontheffing van het sluitingsuur om in de nacht van 31 december 2002 op 1 januari 2003 de gehele nacht geopend te mogen zijn;
- de heer G. van Schriek, vergunning voor het plaatsen van een kerstboom op het grasveld aan de Smetanastraat ter hoogte van de huisnummers 7 t/m 12 in de periode van 16 december 2002 t/m 6 januari 2003;

Kapverordening:

- de heer J. Verhagen, vergunning voor het kappen van 1 treurwilg op het perceel Ooyselandweg 5, met herplantplicht van 1 walnootboom;

Wet op de Kansspelen:


- Tafeltennisvereniging Shot te Babberich, vergunning voor het houden van een loterij op 22 december 2002, middels het verkopen van loten onder de leden van de vereniging;

Wegenverkeerswet:

- de heer H.C. Theijssen, invalidenparkeerplaats op kenteken nabij zijn woning aan de Hagendel 4 te Zevenaar;

- mevrouw W. Deen-Römer, invalidenparkeerplaats op kenteken nabij haar woning aan de Hooge Bongert 109 te Zevenaar;

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.