Radio Nederland Wereldomroep

Wereldomroep presenteert 'Anthology of the Royal Concertgebouw Orchestra' (LIVE The Radio Recordings)

Unieke samenwerking met MuziekGroep Nederland en het Koninklijk Concertgebouworkest

Op 22 december 2002 presenteert RN Music, de Muziekafdeling van de Wereldomroep, het eerste deel van de zesdelige CD-serie 'Anthology of the Royal Concertgebouw Orchestra.' De concertgeschiedenis van het Koninklijk Concertgebouworkest zal in een zestal uitgaven, die elk een decennium zullen omvatten, worden beschreven aan de hand van opnamen uit de radioarchieven. De serie is een coproductie van de Wereldomroep, MuziekGroep Nederland en het Koninklijk Concertgebouworkest. In de loop van de komende twee jaar zal de serie voltooid worden.

Op de 13 cd's van de eerste box (1935 - 1950) is het Koninklijk Concertgebouworkest te beluisteren onder leiding van een reeks illustere gastdirigenten, onder wie Walter, Furtwängler, Monteux en Von Karajan en de toenmalige chefdirigenten Mengelberg en Van Beinum.

RN Music verspreidt de cd's onder 1500 partner radiostations over de hele wereld. MuziekGroep Nederland neemt de commerciële verspreiding in binnen- en buitenland voor haar rekening.

RN Music heeft als doel buitenlandse muziekliefhebbers te laten delen in het beste wat Nederland op muziekgebied te bieden heeft. Zowel klassieke muziek als jazz, wereldmuziek, pop en rock passeren de revue. Aan ruim 5000 partnerstations biedt RN Music muziekproducties aan op cd en via satelliet. Voor meer informatie over de activiteiten van RN Music en de Wereldomroep kunt u kijken op www.rnmusic.nl en www.wereldomroep.nl.