Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nederland~ICT organiseert TV-debat

Woerden, 17 december 2002

Op zondag 22 december as. organiseert Nederland~ICT in samenwerking met IT's Business een televisiedebat tussen vertegenwoordigers van de ICT-sector en politici. Het discussieprogramma onder leiding van presentator Bernard Hammelburg zal gaan over de bijdrage die ICT kan leveren aan de maatschappelijke vraagstukken onderwijs, veiligheid en zorg. Het debat wordt uitgezonden op zondag 22 december 2002 op RTL5 van 11.30 tot 12.00 uur.

Nederland~ICT organiseert in samenwerking met IT's Business het eerste ICT verkiezingsdebat tussen politici en directeuren van toonaangevende IT bedrijven. Wat kan ICT wel én niet bijdragen en hoe kijkt Den Haag aan tegen ICT als instrument bij het oplossen van vraagstukken zoals onderwijs, veiligheid en zorg.
Door de rol van ICT te verbinden aan de belangrijkste politieke thema's, wil Nederland~ICT de bestaande mogelijkheden van ICT onder de aandacht van politici en kijkers brengen. In veel gevallen strandt het gebruik van ICT bij de aanpak van maatschappelijke vraagstukken, doordat de vraag versnipperd is of bestaande organisatiestructuren daadwerkelijke veranderingen in de weg zitten.

Namens de Nederlandse ICT-sector zullen drie CEO's het woord voeren: Henk Broeders (CAP Gemini Ernst & Young, tevens voorzitter van Nederland~ICT), Michel van der Bel (Microsoft) en Bart Fehmers (IBM). Aan de zijde van de politici werken mee Joop Wijn (CDA, staatssecretaris Economische Zaken), Mark Rutten (VVD, staatssecretaris Sociale Zaken) en Diderik Samson (PvdA, kandidaat-Kamerlid).

Meer informatie kunt u vinden op www.itsbusiness.nl


---


Ingezonden persbericht