Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-12-2002

Televisie
POSTCODE LOTERIJ: MILJOENENJACHT
Uitzending zondag 22 december
Nederland 2 ­ 21.30 uur


Kans op vijf miljoen euro in miljoenenjacht

Op zondag 22 december zendt de TROS de eerste aflevering uit van een nieuwe zesdelige serie van het spectaculaire spelprogramma POSTCODE LOTERIJ: MILJOENENJACHT met presentatrice Linda de Mol. In het programma, gemaakt in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, is iedere week een hoofdprijs van vijf miljoen euro te verdienen. De grootste geldprijs ooit op de Nederlandse televisie.

Vijfhonderd personen in het publiek staan centraal en zijn potentiële kandidaten die allemaal de mogelijkheid hebben in de finale met een heel groot geldbedrag naar huis te gaan. In een aantal spelrondes wordt het kandidatenaantal teruggebracht van 500 naar 26. Uiteindelijk zal er één finalist het finalespel 'D¤al of Geen D¤al' spelen. Voordat het zover is, kiezen de 26 kandidaten een koffer met geldbedragen, variërend van één, twee en vijf miljoen euro tot vijf en tien euro en zelfs één eurocent. Geen van de kandidaten weet welk bedrag in zijn of haar koffer zit.

De finalist moet beschikken over stalen zenuwen, koelbloedigheid, een flinke dosis durf en, naast financieel inzicht, ook een goede portie geluk. In de finale gaat de kandidaat namelijk in onderhandeling met de computer die op basis van de wetten van kansberekening een bod doet op de geldkoffer van de finalist. Slaat hij/zij dit af, dan worden steeds meer koffertjes geopend en verdwijnt dat geld uit het spel. Hoe ver durft de finalist te gaan? Durft hij een bod van 700.000 euro af te slaan omdat hij denkt dat er nog twee miljoen te winnen valt? Grote vraagt blijft welk bedrag er in het koffertje zit van de finalist: is dat slechts één euro of heeft hij zonder het te weten de vijf miljoen in handen?