Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-12-2002

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 20 december
Nederland 2 ­ 22.00 uur


Tros vermist traceert jarenlang verdwenen kind
Vermissingszaak doet denken aan vondelingetje luca

De uitzending van het TROS-programma VERMIST van 22 november jl. heeft geleid tot de oplossing van een unieke vermissingszaak. Dankzij tips die na het programma binnenkwamen, werd een jongetje opgespoord dat midden jaren negentig verdween.

VERMIST werd vorige maand benaderd door een Marokkaans ouderpaar dat vertelde dat hun zoon destijds, tegen hun zin, vanuit Marokko door een vage kennis was weggenomen en naar Nederland gebracht. Jarenlang probeerden ze tevergeefs hun kind Nouredinne terug te halen. Uiteindelijk bleek hij spoorloos.

Via VERMIST kwam vele jaren later de ontknoping. In 1999 werd Nouredinne als jongetje van negen verwaarloosd op straat in Rotterdam aangetroffen door de politie. Hij sprak geen Nederlands en maar een paar woorden Marokkaans. Aan de hand van onderzoek van zijn botten werd globaal zijn leeftijd bepaald. Net als onlangs bij het vondelingetje Luca slaagde men er niet in zijn herkomst te ontdekken, ondanks het opmerkelijke gegeven dat hij aan elke hand zes vingers had! Nouredinne kwam onder de hoede van Jeugdzorg.

Anno 2002 blijkt Nouredinne bij pleegouders te wonen en is een vrolijke jongen van dertien jaar, met veel voetbaltalent. Zijn Marokkaanse ouders zijn buiten zinnen van vreugde om het onverwachte opduiken van hun zoon na een lange periode van intens verdriet. Ze zijn inmiddels naar Nederland gekomen en dankzij de bemiddeling van Jeugdzorg zal Nouredinne in VERMIST van vrijdag 20 december a.s. met hen worden herenigd.