Politie Gelderland-Midden


Persberichten politieregio Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

District; veertig verbalen bij verkeerscontrole Publicatiedatum: 22-12-2002

Politiemensen uit het district West-Veluwe Vallei hebben van zaterdagavond 20.00 uur tot zondagochtend 4.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties in Wekerom, Harskamp en Ede. Daarbij is tegen 40 bestuurders proces-verbaal opgemaakt. Twee keer probeerden verdachten zich aan de controle te onttrekken.

Ruim 475 bestuurders hebben een blaastest ondergaan. Tegen 8 van hen is proces-verbaal opgemaakt, omdat zij teveel alcohol hadden genuttigd om nog een voertuig te kunnen besturen. Vijf bestuurders kregen een boete voor het niet gebruiken van de veiligheidsgordel. Verder werden boetes uitgedeeld aan automobilisten en bromfietsbestuurders voor defecte of het voeren van onjuiste verlichting, het ontbreken van een verzekering, gebruik van mistlicht, het niet volgen van de juiste rijrichting en andere technische gebreken als gladde banden, ondeugdelijke remmen of het ontbreken van een gele plaat. Vier bromfietsbestuurders kregen een boete voor het rijden zonder helm, twaalf voor een te hoge constructiesnelheid.

Onttrokken aan controle
Een 19- en een 22-jarige inwoner uit Ede zijn rond 0.20 uur aangehouden, nadat ze op de Edeseweg aan de verkeerde kant een vluchtheuvel passeerden en zich vervolgens aan de controle probeerden te onttrekken. Na een korte achtervolging lukte het op de Meulunterseweg de auto aan te houden en de inzittenden aan te houden. In de auto werden een luchtbuks en een lamp gevonden. Hierover verklaarden de Edenaren dat zij konijntjes wilden schieten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor konden zij huiswaarts. En een 34-jarige inwoner uit Ede werd rond 3.15 uur op de Balilaan aangehouden, nadat hij bij het zien van politieauto's rechtsomkeert maakte. Aanvankelijk negeerde hij ook stopsignalen, doch op de Balilaan stopte hij toch. De bestuurder weigerde echter alle medewerking. Omdat een alcohollucht werd waargenomen, is zijn rijbewijs ingevorderd en zijn auto in bewaring gesteld. Na verhoor is ook deze verdachte heengezonden.

Aan de controles werd gewerkt door zo'n 45 politiemensen uit de units Noord, Midden en Zuid. Bijstand werd verleend door de Koninklijke Marechaussee uit Ede en Arnhem. Ook een promotieteam van 3VO was op alle locaties aanwezig.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


- einde berichten -