Gemeente Almere

Gemeente Almere redt subsidiebanen

De gemeente Almere redt subsidiebanen door eigen middelen in te zetten. Hierdoor voorkomt de gemeente vooralsnog het ontslag van personen met een subsidiebaan (in- en doorstroombanen, banen in het kader van de wet inschakeling werkzoekenden en werkervaringsplaatsen). Door de rijksbezuinigingen kunnen ongeveer 160 tot 180 banen op de tocht komen te staan.

De vacaturestop die in september 2002 werd ingesteld in antwoord op de aangekondigde rijksbezuinigingen- wordt opgeheven. De doorstroming naar regulier werk wordt bevorderd zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe instromers met een subsidiebaan. Dit besloot de gemeenteraad op 19 december.

In afwachting van definitief rijksbeleid, onder meer als gevolg van een nieuw regeerakkoord na de landelijke verkiezingen op 22 januari 2003, zet de gemeente in 2003 alles op alles om een structurele oplossing te bedenken voor behoud van gesubsidieerde arbeid in Almere.

Kompaan

De uitvoeringsorganisatie Kompaan zorgt voor de inzet van mensen met een gesubsidieerde baan in maatschappelijk belangrijke sectoren als zorg, welzijn, onderwijs en veiligheid. Kompaan zal de resultaten uit het verleden verder opvoeren. Zo zal onverminderd gezocht worden naar meer banen in de reguliere markt. In totaal zijn er ruim zeshonderd subsidiebanen in Almere, waarvan ruim 350 in- en doorstroombanen zijn.