Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-12-2002
1e persbericht van zondag 22 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Ramen vernield
Van een gebouw aan de Van Wassenhovestraat zijn zondagochtend enkele tientallen ramen vernield. Ook werden de letters van een naambord kapot gemakt. De vernielingen werden rond 5.00 uur ontdekt.

Eindhoven: Opgepakt voor vechten
Een man van 24 uit Tilburg is zondagochtend rond 5.00 uur aangehouden. De man was betrokken bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Dommelstraat. Toen de gewaarschuwde agenten in de zaak kwam, zagen zij dat de verdachte een man die op de grond lag aan het schoppen was. De agenten hebben een einde gemaakt aan de vechtpartij en de verdachte meegenomen. Hij zit nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Inbrekers aangehouden
Twee Helmonders (22 en 24 jaar oud) zijn zondagochtend rond 4.00 uur aangehouden omdat ze aan het inbreken waren in een pand aan de Dommelstraat in Eindoven. De mannen werden door de agenten op heterdaad betrapt toen ze op het platdak van het pand stonden. Ze waren over een hek geklommen. De mannen zitten nog vast voor nader onderzoek.

Eindhoven: Man beroofd van ketting
Een man van 24 uit Heeze is zondagochtend rond 3.45 uur beroofd van een gouden ketting. Toen hij op het Stratumseind liep, werd hij door twee mannen aangesproken. Deze vroegen hem eerst of hij de ketting wilde verkopen. Toen hij dat weigerde, pakte één van de mannen een mes. Hij dreigde daarmee naar de man uit Heeze, en trok vervolgens de ketting van zijn nek. De twee daders zijn er daarna vandoor gegaan.

Eindhoven: Opgepakt met verdovende middelen
Een man van 21 uit Utrecht is zondagochtend rond 3.30 uur aangehouden omdat hij verdovende middelen bij zich hadden. Dat gebeurde in een horecazaak aan de Dommelstraat. De man was aangehouden door de beveiligingsmedewerkers. Bij controle bleek hij 13 xtc-pillen bij zich te hebben. De man zit nog vast voor nader onderzoek. Een man van 20 uit Utrecht, die samen met zijn stadgenoot in de horecazaak was, is na verhoor vrijgelaten. Hij had niets bij zich.

Eindhoven: Man verzet zich bij aanhouding
Een man van 29 uit Eindhoven is zaterdagavond rond 19.45 uur aangehouden na een vechtpartij in het Philips Stadion. De verdachte had een man van 30 uit Tilburg op zijn gezicht geslagen. Deze waarschuwde de politie, waarna de Eindhovenaar werd aangehouden. De man verzette zich heftig bij zijn arrestatie, waarbij hij een kopstoot gaf tegen de wang van een agent. Ook beet hij deze agent in een vinger. Een andere politieman beet hij in zijn rechterhand. De man zit nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Vrouw komt om bij ongeval
De 52-jarige Johanna Klaassens-Vincent uit Helmond is zondagochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval. Toen de vrouw rond 2.00 uur met haar 57-jarige echtgenoot op de Heeklaan liep, werden zij van achteren ingehaald door een snorfiets. Die werd bestuurd door een man van 39 uit Helmond. De man claxonneerde omdat hij tussen de man en de vrouw wilde doorrijden, en week daarbij iets uit. De vrouw deed dat ook, waarop de bestuurder van de snorfiets de vrouw niet meer kon ontwijken. Hij reed tegen haar aan, waardoor de vrouw op de grond viel. Ze is met ernstig hersenletsel naar het Elkerliek Ziekenhuis gebracht, waar ze korte tijd later is overleden. De bestuurder van de snorfiets viel ook op de grond, en raakte gewond aan zijn gezicht. Hij is voor behandeling ook naar het ziekenhuis gebracht.

Helmond: Inbraken in woningen
Zaterdagavond tussen 17.00 en 00.00 uur is ingebroken in twee woningen aan de Jan Olieslagersstraat. Uit het ene huis werden onder meer twee horloges, twee manchetknopen, en ongeveer 50 euro aan contant geld weggehaald. Een raam aan de achterkant werd opengebroken. Uit de andere woning werden onder meer sieraden weggenomen. Hier werd een raam op de eerste verdieping geforceerd.

Beek en Donk: Verdachten gepakt na overval op juwelier Twee mannen uit Eindhoven (18 en 19 jaar oud) zijn zaterdagmiddag aangehouden omdat ze een overval gepleegd zouden hebben op een juwelierszaak aan de Smalleweg in Beek en Donk. Rond 16.00 uur kwamen twee mannen de zaak binnen. Eén van de twee sloeg met een hamer een aantal vitrines kapot. Hij haalde daar een aantal tableaus met ringen uit, en stopte die in een zak. Hij bedreigde het winkelpersoneel en een paar klanten met de hamer, sloeg nog een paar vitrines kapot, en ging er met de andere man vandoor. De politie was snel ter plaatse, en kon de 18-jarige verdachte om 16.15 uur op de Kerkstraat aanhouden. De andere verdachte werd om 16.40 uur aangehouden, ook op de Kerkstraat. De buit werd teruggevonden op de hoek Koppelstraat/Slotstraat. De twee mannen zitten nog vast voor nader onderzoek.

Veldhoven: Boete voor rijden onder invloed
Een man van 27 uit Veldhoven is zondagochtend rond 2.30 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Dat gebeurde op de Heerbaan. Uit een blaastest op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 0,55 te hebben. Met een boete van 190 euro is de man weer weggestuurd.

Bakel: Dronken op brommer
Een man van 19 uit Bakel is zondagochtend rond 3.30 uur aangehouden omdat hij op de Kerksedriessen dronken een brommer bestuurde. Ook hadden hij en zijn passagier geen helm op. Op het bureau bleek de man een alcoholpromillage van bijna 1,2 te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.