Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-12-2002 Persberichten district Binnensticht, 12.15 uur

Getuigen beroving gezocht

BILTHOVEN Zaterdagochtend is een vrouw op de Soestdijkseweg zuid van haar tas beroofd die in het mandje voorop de fiets zat.

Omstreeks 11.30 uur fietste de 67-jarige vrouw over het fietspad langs de Soestdijkseweg in de richting van De Bilt. Een onbekende man pakte bij het passeren met zijn fiets, de tas uit het mandje en gaf de vrouw een duw waardoor zij viel. Zij liep hierbij lichte verwondingen op. De onbekende man reed in de richting van de Jachtlaan weg. Hij droeg een blauwe ijsmuts en was tussen de 20 en 25 jaar oud. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het politiedistrict Binnensticht via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Inbraak Slot Zeist

ZEIST Zaterdagmiddag is ontdekt dat een schilderij uit Slot Zeist is gestolen. Het gaat om een schilderij van de schilder Palamedesz. Het schilderij moet zijn gestolen in de periode tussen woensdag 18 december en zaterdag 21 december 15.45 uur toen de vermissing werd ontdekt. Vermoedelijk hebben de daders het schilderij via een schuifraam ontvreemd. Het gaat om een olieverfschilderij van 50 x 60 centimeter van de schilder Palamedesz en is genaamd Liefdestafereel. De geschatte waarde van het werk bedraagt 20.000 Euro. De politie verricht een onderzoek naar de diefstal.