Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Zondag 22 december 2002

BREDA: De politie heeft de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 december 2002 6 aanhoudingen verricht in het uitgaanscentrum van Breda.

De politie hield omstreeks 01.30 uur op de Visserstraat een 29-jarige man uit Prinsenbeek aan. De man had met een andere uitgaander een woordenwisseling die uit dreigde te lopen op een vechtpartij. De politie vorderde de man dat hij de Visserstraat moest verlaten, omdat hij hieraan niet voldeed werd hij aangehouden. De verdachte kreeg een proces-verbaal.

De portiers van een discotheek aan de Reigerstraat troffen bij een 22-jarige Bredanaar een zakje met wit poeder aan gelijkend op drugs. Hierop hebben zij de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Het zakje wit poeder bleek speed te zijn. De politie heeft de man verhoord en maakt proces-verbaal op. De aanhouding vloeit voort uit het horecaconvenant dat in Breda is afgesloten tussen horeca-gemeente-openbaar ministerie en politie.

Vannacht heeft de politie omstreeks 05.00 uur op de Oude Vest vier mannen aangehouden, allen woonachtig in Breda en variërend in leeftijd van 20 tot 22 jaar. Agenten zagen dat twee van hen in het bezit waren van diverse poststukken. Uit onderzoek bleek dat zij de PTT-brievenbus op de Oude Vest hadden vernield en de post daaruit weggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen het viertal.

Een 19-jarige man uit Breda werd omstreeks 04.15 uur door vier jongens op de Karrestraat mishandeld. Hij lachte om één van de jongens toen die van zijn fiets viel. Dit werd niet gewaardeerd door het viertal die hem begonnen te schoppen en te slaan. Het viertal dat op de Oude Vest werd aangehouden, kwam qua signalement niet in aanmerking. De politie heeft een aangifte opgenomen.

NB: De nieuwe urinoirs (P-Marshall) bij de Haven en tegenover de ingang van de KMA werden druk bezocht. Zo druk, dat er geen wildplassers werden aangetroffen.

Zakkenrollers

BREDA: De politie van het team Centrum heeft dit weekend verschillende aangiften van zakkenrollerij opgenomen, Een 37-jarige vrouw deed aangifte van diefstal van haar portemonnee die zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur uit haar afgesloten rugzak in winkelcentrum de Barones werd gestolen. Een 31-jarige vrouw overkwam zaterdagmiddag omstreeks 17.00 uur hetzelfde in een winkel in de Eindstraat. Ook bij haar was de portemonnee in een onbewaakt ogenblik uit haar tas gestolen. De portemonnee van een 72-jarige man werd zaterdagmiddag tijdens de markt op de Haagdijk gestolen.

Politie gebruikt pepperspray bij aanhouding

BREDA: De politie van het team Centrum heeft op zaterdag 21 december 2002 omstreeks 12.30 uur op de Grote Markt een man aangehouden met behulp van pepperspray. Voor zover bekend is dit de eerste maal dat in district Breda door de politie bij een aanhouding pepperspray is gebruikt.

De man liep op genoemd tijdstip met een slagersmes in de winkelstraten te zwaaien. Daarbij raakte een persoon licht gewond. Toen de politie de man, 31 jaar oud, zonder vaste woon- of verblijfplaats, vroeg of hij het mes wilde neerleggen, gaf hij daaraan geen gehoor. Daarna gebruikten de agenten pepperspray en kon de man zonder enige weerstand aangehouden worden. De man is aangehouden en in verzekering gesteld.

Bron: Enny de Wit