Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-12-2002 Persberichten district Eemland noord, 12.30 uur

Jeugdoverlast

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van zaterdag op zondag veroorzaakte een groep jongeren geluidsoverlast op de Spuistraat. Bij het aanspreken van de jongeren door de politie ontstond een worsteling.

Omstreeks 02.30 uur kreeg de politie diverse meldingen binnen van omwonenden dat zij last hadden van geschreeuw door jongeren. Op de Spuitstraat aangekomen bleek het om een groep van 12 tot 15 jongeren te gaan die allen in beschonken toestand waren. Toen de agenten een proces verbaal wilden uitschrijven, werd de groep opdringerig en recalcitrant. Een van de agenten was daarbij genoodzaakt de wapenstok in zijn hand te nemen om de andere agent te beschermen. Hierop ontstond een worsteling toen de agenten een aanhouding wilden verrichten. Tijdens de worsteling wisten de jongeren te ontkomen.

Aanhouding gewelddadige man

BAARN In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een man aangehouden in een horecagelegenheid aan de Plataanlaan in verband met mishandeling van een medewerker van de horecagelegenheid waarbij hij een vuistslagwapen gebruikte.

Omstreeks 04.15 uur kreeg de politie de melding binnen. De 41-jarige medewerker van de horecagelegenheid was bij het naar buiten sommeren van de bezoekers, geslagen met gebruik van een ploertendoder. De politie kon daarop een 20-jarige man uit Nieuwegein aanhouden en heeft deze meegenomen naar het bureau. Bij de fouillering bleek de man ook een busje peperspray bij zich te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.